„Curcubeu” pana-n Finlanda

De JA-V.F.
Reactualizat la:
La reuniunea din Finlanda FOTO: FAN
La reuniunea din Finlanda FOTO: FAN
ARAD. Școala Generală nr. 5 Arad, parteneră într-un proiect Comenius cu zece țări europene.

În localitatea Hameenlinna din Finlanda a avut loc, săptămâna trecută, cea de-a cincea întâlnire din cadrul proiectului Comenius finanțat de Comisia Europeană ,,A Rainbow of Hands to Build Europe” (,,Un curcubeu de mâini pentru a uni Europa”), care își propune promovarea valorilor culturale din cele zece țări participante (Bulgaria, Cipru, Finlanda, Franța, Italia, Polonia, Portugalia, Spania, România și Turcia). La această reuniune au participat patru cadre didactice din Școala Generală nr. 5 Arad (director prof. Maria Pașcalău, director adjunct prof. Daniela Lazăr, prof. Liliana Lupșa și înv. Diana Lădariu).

Scopul întâlnirii a fost familiarizarea cu sistemul de învățământ din Finlanda, evaluarea activităților desfășurate în proiect și stabilirea agendei de lucru pentru perioada următoare.

În țara lui Moș Crăciun

„Încă de la intrarea în școală, delegațiile participante au fost întâmpinate de elevi care au readus în sufletele celor prezenți bucuria reîntâlnirii cu simbolul național finlandez, Moș Crăciun – ne-a spus prof. Maria Pașcalău, directorul Școlii Generale nr. 5 Arad. Un moment deosebit în cadrul acestei reuniuni de proiect a fost prezentarea oraşului și şcolii de către elevi. Directorii școlii au făcut referire la organizarea sistemului educațional din Finlanda. Au fost clipe de reală emoţie, întrucât am descoperit, dincolo de diversitatea firească, unele similitudini în ceea ce priveşte viaţa cotidiană a şcolii și preocupările actuale ale elevilor. Pentru vizitarea școlii, delegaţiile ţărilor participante la parteneriat au fost împărţite pe grupe, ghizi fiind chiar elevii.

În cadrul vizitei la primăria din localitate, delegația română a avut prilejul de a discuta cu reprezentanții autorităților locale și de a face cunoștință cu un crâmpei din tradiția locului prin reprezentația oferită de un grup de dansatori finlandezi”.

Această întâlnire de proiect a constituit, din câte ni s-a spus, o experiență pe plan profesional și personal pentru toate cadrele didactice participante.

 

În mai, la Arad

Următoarea întâlnire se va desfășura în Franța iar, în mai, Școala Generală nr. 5 Arad va fi gazda ultimei vizite de proiect.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !