„Tribuna tinerelor talente”

De JA-V.F.
ARAD.Joi, 26 ianuarie, cu începere de la ora 19, în sala mare a Palatului Cultural.

Filarmonica de Stat din Arad continuă tradiţia, începută cu zeci de ani în urmă, de promovare a tinerilor artişti, care s-ar putea număra în viitor ca făcând parte dintr-unul dintre cele două ansambluri muzicale ale instituţiei sau chiar să apară pe afişele de concert ale unor renumite săli de spectacole din lume. Aşadar, o nouă ediţie a Tribunei Tinerelor Talente va avea loc

Concertul este susţinut în colaborare cu elevi ai Liceului de Artă „Sabin Drăgoi“ din Arad, care vor fi acompaniaţi de Orchestra Simfonică a Filarmonicii arădene, condusă de maestrul Dorin Frandeş.

Programul serii va fi deschis de eleva Salomea Bodea, din clasa a VII-a, de la clasa profesoarei Corina Ardelean, care va interpreta Concertino pentru flaut şi orchestră de Cecile Chaminade. Ştefan Şimonca Opriţa, din clasa a V-a, profesor Artemiu Şimonca Opriţa, va interpreta prima parte a Concertului în sol major pentru vioară şi orchestră de Joseph Haydn. Concertino pentru trompetă şi orchestră de Alexander Gedike va fi susţinut de Călin Jencov, elev în clasa a IX-a, profesor Claudiu Dan.

Cotratenorul Alin Buruiană, din clasa a X-a, profesoară Nicoleta Brola, va interpreta Aria O Mio Babbino Caro din Opera Gianni Schicchi de Giacomo Puccini. Partea I a Concertului nr. 3 pentru corn şi orchestră de Wolfgang Amadeus Mozart va fi interpretat de Iulius Mecea din clasa a IX-a, profesor Mihai Dogaru. Prima parte a programului se va încheia cu Aria Viljei, din Opereta Văduva veselă de Franz Lehar, în interpretarea solistei Alexandra Iancu din clasa a XI-a, profesoară Nicoleta Brola.

După pauză, Casiana Lazăr din clasa a X-a, profesoară Ana Raita, va interpreta Concertul nr.2 pentru pian şi orchestră – partea I – de Ludwig van Beethoven; Denisa Macovei din clasa a XI-a, profesoară Alina Viliga, va susţine Concertul nr.1 pentru pian şi orchestră – partea I – de Ludwig van Beethoven; Concertul pentru trompetă şi orchestră – partea I – de Joseph Haydn va fi interpretat de Iosif Anistoroaei din clasa a XII-a, profesor Claudiu Dan.

Singurul interpret care nu face parte din cadrul Liceului de Artă, ci este elev al Liceului German „Adam Müller Guttenbrunn“, este baritonul Filip Andrei Frandeş din clasa a XI-a. Acesta va interpreta Aria lui Papageno din Opera Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart şi este pregătit de profesoara Felicia Fleter. Concertul pentru tubă şi orchestră de Alexei Lebedev va fi interpretat de Simion Ianţa din clasa a XII-a, profesor Ciprian Ilonca. Soprana Paula Iancic din clasa a XI-a, profesoară Felicia Fleter, va interpreta Aria lunii din Opera Rusalka de Antonin Dvorak, iar în încheiere Bernadette Puican din clasa a X-a, profesoară Ana Hălmăgean, va interpreta Rondo în sol major pentru vioară şi orchestră de Wolfgang Amadeus Mozart.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !