Şansa formării profesionale

Şansa formării profesionale
Direcţia de Dezvoltare şi Asistenţă Comunitară Arad, invitată să ia parte la un proiect internațional.

O delegație formată din 12 persoane din Belgia, Luxemburg, Franța, Elveția și România au vizitat Centrul de Reabilitare Socio-Profesională „Creativ” și Compartimentul de Activități Prorejate „Clăbucet” din Arad. Vizitarea acestor obiective face parte din calendarul proiectului Erasmus+ „SPSM-Sănătate Publică, Sănătate Mintală- Reintegrare Socială și Angajabilitate” în care este parte și Facultatea de Științe ale Educației, Psihologie și Asistență Socială din cadrul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad. Proiectul a fost inițiat de către Institutul de Cercetare în Sănătate Publică din Luxemburg. În baza acestuia, 15 persoane din țara noastră vor beneficia de formare profesională în țările menționate mai sus.

„Sunt onorată că am fost invitată să particip la lucrările din cadrul acestui proiect, al cărui obiectiv este îmbunătățirea practicii profesioniștilor pentru a ajuta la integrarea socială și ocuparea forței de muncă a persoanelor cu probleme de sănătate mintală. Trebuie să fim de acord cu faptul că există o serie de prejudecăți cu privire la tulburările de sănătate mintală și de multe ori sunt înțelese greșit de către comunitate. Avem bucuria ca la sesiunile de formare desfășurate în cele patru țări să fie prezenți și angajați ai instituției noastre, considerând acest lucru unul foarte benefic. Vreau să mulțumesc Universităţii «Aurel Vlaicu» pentru încrederea acordată și sperăm ca și pe viitor să ne implicăm împreună în astfel de proiecte, menite să ducă la o îmbunătățire a calității vieții și sănătății cetățenilor din urbea noastră”, a declarat Oana Pârvulescu, director general al DDAC Arad.

Proiectul a început în septembrie 2014 şi se întinde pe durata a 36 de luni.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !