Plati sub securea executarii

De Simona Butaru
Reactualizat la:
Plati sub securea executarii
Un raport cu activitatea pe primele nouă luni ale anului relevă depășirea planului de încasări a Fiscului arădean.

ARAD. Au fost emise peste 46.000 de somaţii. Alte peste 48.000 de popriri pe conturi au fost instituite şi alte peste 15.000 de popriri la terţi. Au fost sechestrate sute de imobile, iar rezultatele… se văd bine. Cel puţin acest fapt reiese din raportul activităţii întreprise în primele nouă luni ale anului a Fiscului arădean. Instituţia anunţă că s-a depăşit programul de colectare a veniturilor bugetului general consolidat al statului (impus de la nivel central).

4,6 la sută

„Realizarea programului de colectare a veniturilor bugetului general consolidat al statului reprezintă obiectivul principal al Fiscului. Mobilizarea eficientă a întregului aparat fiscal a condus la încasări substanţiale, în cuantum de peste 1.200.000.000 de lei în primele 9 luni ale anului curent, ceea ce reprezintă o depăşire a programului de încasări primit de la ANAF cu 4,6%”, informează conducerea Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Arad.

„Impulsuri” pentru plată

„La aceste realizări au contribuit atât intensificarea măsurilor de executare silită aplicate în vederea recuperării arieratelor bugetare, cât şi eficienţa inspecţiilor fiscale derulate în cadrul programului de depistare, limitare, prevenire şi ţinere sub control a evaziunii fiscale. Marea majoritate a contribuabililor îşi plătesc voluntar obligaţiile bugetare, dar sunt şi contribuabili care mai au nevoie de ,,impulsuri”, constând în somaţii, popriri bancare sau la terţi, şi mergând până la valorificarea bunurilor sechestrate sau indisponibilizate”, subliniază conducerea AJFP Arad.

Executarea, în cifre

Pe parcursul celor 9 luni au fost întreprinse zeci de mii de măsuri în cadrul procedurii de executare silită. Totalul încasăririlor prin aplicarea măsurilor de executare silită până la data de 30 septembrie 2014 a fost de 114.841.071 lei.
Concret, au fost comunicate 46.829 de somaţii. În urma somaţiilor comunicate s-au încasat 73.991.774 lei. În plus, au fost instituite 48.884 de popriri pe conturi bancare. Sumele încasate urmare a popririlor bancare se ridică la 38.244.061 lei.
Au fost instituite 15.787 de popriri la terţi, în urma cărora au fost încasate 2.160.991 lei. Nu în ultimul rând, au fost sechestrate 375 de bunuri mobile şi imobile. Sumele încasate urmare sechestrelor sunt de 444.245 lei.

Inspecţie fiscală

În ceea ce priveşte activitatea de inspecţie fiscală, „numărul acţiunilor realizate în 9 luni de zile a fost de 1.280, fiind cuprinse aici inspecţii fiscale generale, inspecţii fiscale parţiale, controale inopinate, controale încrucişate ş.a.”, informează AJFP Arad. Valoarea sumelor suplimentare stabilite urmare inspecţiilor efectuate a fost de 122.902.000 lei.
Din această valoare, 88.655.000 lei reprezintă obligaţii principale, respectiv diferenţe de impozite şi taxe calculate de organele de inspecţie fiscală faţă de obligaţiile bugetare declarate de contribuabili; 21.182.000 lei reprezintă dobânzi şi penalităţi de întârziere; 486.000 lei valoarea amenzilor aplicate; 12.579.000 lei valoarea bunurilor şi sumelor confiscate.

Ce s-a verificat?

„Inspecţiile fiscale efectuate au urmărit verificarea legalităţii şi conformităţii declaraţiilor fiscale, corectitudinii şi exactităţii îndeplinirii obligaţiilor de către contribuabili, respectării prevederilor legislaţiei fiscale şi contabile, verificarea sau stabilirea după caz a bazelor de impunere, stabilirea diferenţelor privind obligaţiile de plată”, informează reprezentanţii Fiscului arădean.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !