Şase islamişti, condamnaţi la moarte în Kuwait

Şase islamişti, condamnaţi la moarte în Kuwait
Şase islamişti aparţinând unei grupări având legături cu reţeaua teroristă al-Qaida au fost condamnaţi la moarte, de un tribunal penal din Kuwait, pentru că au participat la confruntări violente cu poliţia în luna ianuarie.

 Este vorba despre trei kuwaitieni şi trei persoane fără naţionalitate, toţi aflându-se în detenţie. Un al şaptelea acuzat, de  naţionalitate kuwaitiană, a fost condamnat la închisoare pe viaţă.

Alţi 22 de acuzaţi au primit pedepse variind între patru luni şi 15 ani de închisoare. Printre ei se află un australian de origine arabă, Talal Qadri, condamnat la patru ani de închisoare.

Condamnaţii sunt membri ai grupării “Leii Peninsulei”, care are legături cu reţeaua al-Qaida a lui Osama ben Laden. Ei au fost condamnaţi pentru participarea la mai multe confruntări cu forţele de securitate kuwaitiene, în luna ianuarie, în cursul cărora patru poliţişti au fost ucişi şi zece au fost răniţi. Ciocnirile s-au soldat, de asemenea, cu uciderea a opt activişti.

Verdictul a fost anunţat în absenţa tuturor acuzaţilor, avocaţii şi jurnaliştii fiind singurii prezenţi.

Judecătorul Hani al-Hamdan a achitat, în schimb, alţi şapte acuzaţi, printre care un înalt demnitar islamist, şeicul Hamed Al-Ali, şi avocatul islamist Osama al-Menawer.

Printre acuzaţi se afla şi Nuha, văduva liderului grupului, care a fost eliberată în schimbul unei cauţiuni de 1.700 de dolari, deoarece suferă de cancer. Soţul ei a murit în detenţie, la opt zile după ce a fost arestat, la 31 ianuarie.

În total, 37 de acuzaţi, din care 10 aflaţi încă în libertate, au fost judecaţi de tribunalul penal din Kuwait.
  0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !