1.500 de absenți de la mate și istorie

De Eugen Rogojan
1.500 de absenți de la mate și istorie
Simularea Probei obligatorii a profilului din cadrul Examenului de bacalaureat național pare să-i fi speriat pe elevii arădeni.

1.499 de absenți s-au înregistrat la simularea probei scrise E.c – Proba obligatorie a profilului, organizată miercuri, 20 martie. Elevii de la profil real au avut simularea la matematică, iar cei de la uman la istorie. Însă mulți dintre aceștia nu au părut să se arate interesați în a-și testa cunoștințele, cu câteva luni înainte de examenul propriu-zis de bacalaureat.

Astfel, din cei 6.231 de elevi de clasele a XI-a și a XII-a înscriși la această probă, doar 4.732 s-au prezentat în sălile de examen. Simularea s-a desfășurat în 41 de centre de examen din județ, neexistând niciun eliminat și niciun fel de incident. Pentru buna desfășurare a simulărilor, cei de la Inspectoratul Școlar Județean Arad spun că „în județul Arad, din cei 203 elevi de clasele a XI-a și a XII-a, înscriși pentru proba la limba și literatura maternă, au fost prezenți 189. În cele 3 centre de examen din județul Arad, nu a existat nici un eliminat și nu s-a semnalat nici un incident”.

În cazul probei la Limba și literatura maternă, desfășurată marți, 19 martie, s-au înregistrat 14 absenți. Din cei 203 elevi de clasele a XI-a și a XII-a înscriși la probă, au fost prezenți în săli un număr de 189 de tineri. Aceștia provin de la Liceul Teoretic „Adam Müller-Guttenbrunn” și Colegiul „Csiky Gergely”, ambele din Arad, respectiv de la Liceul Teoretic „Jozef Gregor-Tajovský” din Nădlac.

Simulările continuă pe 21 martie, cu proba la alegere, ce va fi susținută doar de către elevii de clasa a XII-a. Așadar, 3.611 tineri sunt așteptați în sălile de clasă pe 21 martie, în cele 41 de centre de examen din județ. Rezultatele vor fi afișate pe 29 martie, iar acestea vor fi trecute în catalog doar la cererea elevilor.

Taguri: , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !