10 lei/zi pentru masa elevilor de la „dual”

De Diana Dutu
10 lei/zi pentru masa elevilor de la „dual”
Beneficiari sunt elevii înscriși în învățământul dual la Colegiul Economic Arad, în anul școlar 2019-2020.

ARAD. A fost „unanimitate pentru” în cazul proiectului de hotărâre privind aprobarea finanțării din bugetul local a cheltuielilor cu masa elevilor înscriși în învățământul dual la Colegiul Economic Arad pentru anul școlar 2019-2020. Practic, acest proiect a constituit motivul convocării Consiliului Local Municipal în şedinţa extraordinară de luni, 21 octombrie.

La cerere

„Învățământul dual se bucură de un real succes în cadrul Uniunii Europene, oferind posibilitatea cursanților să dobândească atât abilități necesare practicării unei meserii, cât și cunoștințe teoretice temeinice, menite să faciliteze accederea la forme educaționale de pregătire superioară, inserându-se astfel cu succes pe piața forței de muncă. În Municipiul Arad sunt organizate clase de învățământ dual doar la Colegiul Economic Arad care în parteneriat cu Municipiul Arad și 12 operatori economici, pune la dispoziția elevilor facilități și următoarele specializări profesionale: bucătar, cofetar-patiser, ospătar, lucrător hotelier. Prin Adresa nr.1004/17.10.2019, înregistrată la Primăria Municipiului Arad cu nr. 80141/17.10.2019, Colegiul Economic Arad solicită acordarea de fonduri în vederea asigurării unei mese pentru elevii înscriși în învățământul dual” – se arată într-un raport al Executivului Primăriei.

15.000 de lei

În consecinţă, consilierii locali municipali au aprobat finanțarea din Bugetul General de Venituri și Cheltuieli al Municipiului Arad pe anul 2019, a cheltuielilor cu acordarea unei mese în limita a 10 lei (TVA inclus)/ zi/ beneficiar, pentru elevii înscriși în învățământul dual la Colegiul Economic Arad, în anul școlar 2019-2020. Sumele se vor cuprinde în bugetul unității de învățământ, prin diminuarea cu suma de 15.000 de lei a rezervei bugetare.

Condiţii

Potrivit hotărârii CLM, dreptul la masă se va acorda elevilor care frecventează învățământul dual, doar pe perioada desfășurării orelor de pregătire teoretică, conform catalogului de prezență școlară și care au domiciliul în altă localitate. Masa nu se acordă în perioada vacanțelor școlare sau a altor zile libere declarate prin lege ca zile nelucrătoare.

Taguri: , , , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !