11.000 de euro pentru 120 de elevi arădeni

11.000 de euro pentru 120 de elevi arădeni
Premii în bani, cărţi, burse şi suveniruri pentru elevii cu performanțe din Arad, din partea Asociaţiei Sfântul Martin.

E vremea premiilor pentru elevii silitori. Premii în bani, cărţi, bunuri de tot felul şi burse. Cine îi va cinsti de această dată pe tinerii care învaţă bine? Asociaţia Sfântul Martin din Arad, care organizează vineri, 4 noiembrie, începând cu orele 18,00, în incinta Teatrului Clasic „Ioan Slavici”, o acţiune filantropică de promovare şi de susţinere a excelenţei în rândurile tineretului din Arad. Intitulată „Comunitatea arădeană sprijină performanța”, acţiunea va consta „în premierea performanţelor elevilor la învăţătură, în arte, în sport şi, în general, în orice domeniu al cunoaşterii şi acţiunii umane în care s-a realizat performanţă reală”.

Cum s-a decis cine merită premii? „Pe baza unor liste furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean şi de Clubul Sportiv Municipal şi în urma informaţiilor culese de membrii Asociaţiei „Sfântul Martin”, vor fi premiaţi în cadrul evenimentului 120 de elevi din municipiu şi din judeţ. Premiile vor consta în bani, cărţi, suveniruri, diplome de merit, burse de studiu şi participarea în vara viitoare la o tabără. Fondul total de premiere este de aproximativ 11.000 de euro, astfel că fiecare premiant va primi 400 de lei, iar în cazul echipelor si trupelor performere fiecare membru va fi premiat cu 200 de lei. De asemenea, fiecare premiant va beneficia și de o intrare gratuită la o sală modernă de fitness, cu bazin de înot”, se arată în comunicatul asociaţiei care şi-a fixat privirile spre tinerii din Arad.

Dorinţele asociaţiei

„Având în cronologia asociaţiei noastre proiecte de ajutor umanitar, de educaţie şi de cultură, unele încheiate cu succes iar altele în plină desfăşurare, dorim ca prin acest proiect să susţinem şi să încurajăm, împreună cu întreaga societate arădeană, perspectivele de viitor ale tinerilor noştri. Conştienţi fiind că evenimentul din acest an nu cuprinde în totalitate numărul tinerilor performeri din Arad, apelăm la întreaga comunitate arădeană ca, pentru viitoarea ediţie, în cazul în care aveţi cunoştinţă de tineri cu realizări deosebite, să contactaţi Asociaţia Sfântul Martin la adresa de e-mail comunitatea.aradeana@oesb-est.com”, este îndemnul liderilor asociaţiei.

Şi universităţile

La acţiunea asociaţiei s-au alăturat şi cele două universităţi arădene, Universitatea „Aurel Vlaicu” şi Universitatea de Vest „Vasile Goldiș”, şi ca atare fiecare premiant va primi câte o carte de la fiecare universitate. Cele două universităţi vor oferi şi 20 de burse de studiu elevilor merituoşi care vor să continue studiile universitare în Arad. Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” va organiza și o tabără pentru toți premianții la Castelul Macea în vara viitoare.

Un eveniment anual

Organizatorii îşi propun ca evenimentul „Comunitatea arădeană sprijină performanța” să devină un eveniment anual prin care societatea arădeană să recunoască excelenţa, s-o potenţeze, s-o încurajeze şi s-o susţină.

Taguri: , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !