11 ani împotriva corupţiei din sistem

De Ioana Costas
2Comentarii
11 ani împotriva corupţiei din sistem
© De 11 ani, luptă împotriva corupţiei din sistem
Direcţia Generală Anticorupţie (D.G.A.) a sărbătorit, la 30 mai 2016, 11 ani de la înfiinţarea sa ca structură specializată în prevenirea şi combaterea corupţiei.

Pentru a marca 11 ani de la înfiinţarea D.G.A. – Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Arad a desfăşurat, luni, 30 mai, activități de prevenire în colaborare cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad, care s-au adresat adolescenților cu vârste cuprinse între 15 – 18 ani, în scopul sensibilizării minorilor cu privire la fenomenul corupției. Activitățile de informare au avut loc în orașul Sântana, unde au participat minori aflați în îngrijirea D.G.A.S.P.C. Arad și în îngrijirea organizației non-guvernamentale „Viitorul Copiilor” din Sântana, respectiv în orașul Ineu, la care au fost prezenți minori aflați în îngrijirea D.G.A.S.P.C. Arad și a Fundației „Angelis” din localitatea Beliu.
În cadrul acestor activități – informează Serviciul Judeţean Anticorupţie Arad – a fost abordată următoarea tematică: competențele D.G.A., considerații generale privind infracțiunile de corupție, modul de acțiune în situația în care cetățenii sunt implicați sau iau la cunoștință despre săvârșirea unor fapte de corupție, consecințele și costurile corupției și cazuri semnificative din cazuistica D.G.A. – S.J.A. Arad.

Prevenirea
„Prevenirea reprezintă principala direcţie de acţiune împotriva corupţiei, concretizată prin desfășurarea unor activităţi de instruire şi informare în rândul personalului propriu, dar şi prin campanii de conştientizare a societăţii civile, în dorinţa expresă de schimbare a mentalităţii populaţiei în ansamblul său. Prin toate acţiunile sale, D.G.A. promovează legalitatea, integritatea, onestitatea şi profesionalismul ca standarde atât pentru personalul propriu, cât şi pentru cel al M.A.I.”, au precizat reprezentanţii DGA – SJA Arad.

Sesizări la DGA
La nivel local, D.G.A. este reprezentată de Serviciul Judeţean Anticorupţie Arad (S.J.A. Arad), al cărui sediu se află pe str. Vârful cu Dor, nr. 17 – 19, Arad, iar cei care vor să ia atitudine împotriva actelor de corupţie pot face acest lucru printr-o sesizare la numărul de telefon/fax: 0257/207.132, 0257/255.623 sau linia anticorupţie gratuită Telverde 0800.806.806 ori prin e-mail la adresa: arad.dga@mai.gov.ro.

Taguri: , , , ,


2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor