11 minute, timpul mediu de răspuns al SMURD în 2016

De Ioana Costas
1Comentariu
11 minute, timpul mediu de răspuns al SMURD în 2016
Timpul mediu de răspuns al autospecialelor SMURD a fost de 11 minute în 2016. În total, anul trecut, echipajele SMURD au intervenit la peste 7.500 de cazuri.

În judeţul Arad există 8 module SMURD (un echipaj de terapie intensivă C1 şi şapte ambulanţe B2), toate funcţionând în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad. De asemenea, mai există două autospeciale SMURD de tip B2 care funcţionează în localităţile Nădlac şi Vinga, acestea aparţinând de primăriile de acolo.
Ambulanţele SMURD sunt coordonate operativ prin dispeceratul integrat ISU-SAJ-SMURD din cadrul inspectoratului nostru. Mai exact, autospecialele Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare au intervenit la 7.529 de cazuri, asistând 6.673 persoane, dintre care 1.029 de copii. Comparativ cu anul 2015 există o creştere cu 8 la sută, iar raportat la anul 2014, creșterea este de peste 30 la sută a numărului de intervenţii SMURD.

Deschiderea SMURD Vladimirescu

O premieră în cursului anului 2016 a fost operaţionalizarea punctului de lucru de la Vladimirescu al Detașamentului Arad, dotat cu o ambulanță SMURD B2. Faptul că a fost deschis punctul de lucru de la Vladimirescu a dus la eficientizarea acordării prim ajutorului medical pentru cinci comune cu o populație de peste 29.000 de persoane. De la punerea în funcţiune a punctului de lucru, echipajul SMURD Vladimirescu a executat 1.211 de misiuni.

Mai multe SMURD de terapie intensivă

Conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad a precizat că repartiția pe subunități a intervențiilor scoate în evidență necesitatea dotării cu ambulanțe SMURD tip C1 – terapie intensivă, deoarece în acest moment există doar un echipaj la Detașamentul de pompieri Arad, care deservește, la nevoie, tot județul, asigurând totodată și transportul interspitalicesc al persoanelor între spitalele din Arad și Timișoara. În ceea ce priveşte echipajele SMURD din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Nădlac și Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Vinga, au intervenit, din totalul de 7.529 de intervenții SMURD, la 1.303 cazuri.

Taguri: , , ,


1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor