11 români pe minut spre Vest

De Ioana Costas
2Comentarii
11 români pe minut spre Vest
În minivacanța de 1 Decembrie, românii au ales Vestul. În fiecare minut, câte 11 persoane au ieșit din România.

Românii au profitat de zilele libere oferite de minivacanța prilejuită de Ziua Națională a României și au hotărât să le petreacă în afara granițelor țării. Așa că s-au urcat în autoturisme și au plecat spre granițele din vestul României, mai exact spre Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota – cunoscut drept „poarta spre Vest” -, preferat din cauza autostrăzii. Polițiștii de frontieră au făcut față cu greu miilor de oameni prezenți la sensul de ieșire din țară, deși s-a lucrat la capacitate maximă, fiind, la un moment dat suplimentat și personalul.

Cifrele oferite de reprezentanții Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) Oradea ne arată „nebunia”, atât de la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, cât și de la celelalte puncte aflate în județul Arad. Din datele puse la dispoziție de ITPF Oradea a rezultat că într-un minut, 11 români au ieșit din țară în ziua de 30 noiembrie, prin Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II de pe autostradă. În total, în 30 noiembrie, aproximativ 15.800 de persoane – de trei ori mai multe persoane decât media unei zile obișnuite – au ieșit din țară, pe la PTF Nădlac II, numărul mașinilor cu care au călătorit românii ridicându-se la aproximativ 5.900. Numărul persoanelor și autoturismelor care au ieșit din țară, în aceeași zi, pe la celelalte Puncte de Trecere a Frontierei din județul Arad este mult mai mic.

Prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I, în 30 noiembrie, traficul de persoane, pe sensul de ieșire din țară a fost de aproximativ 6.100 de persoane și aproximativ 1.800 de mijloace de transport. La Punctele de Trecere a Frontierei Turnu și Vărșand, traficul de persoane, pe sensul de ieșire a fost de aproximativ 1.600 de persoane și aproximativ 500 de autovehicule, respectiv, 700 de persoane și aproximativ 500 de mijloace de transport.

În 1 Decembrie, traficul a scăzut la mai mult de jumătate – în toate punctele de trecere a frontierei – față de 30 noiembrie.

De Ziua Națională a României, doar 6.900 de persoane și 2.800 de autovehicule au ieșit din țară prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II de pe autostradă. Prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I, traficul de persoane pe sensul de ieșire a fost de aproximativ 2.100 de persoane și 680 de mijloace de transport. La celelalte Puncte de Trecere a Frontierei din județul Arad, Turnu și Vărșand, pe sensul de ieșire s-au înregistrat 1.100 de persoane și 450 de autoturisme, respectiv 700 de persoane și 350 de mijloace de transport în comun.

În 30 noiembrie, prin toate Punctele de Trecere a Frontierei amplasate în județul Arad, au ieșit din țară, aproximativ 24.200 de persoane, în timp ce în ziua următoare, în 1 decembrie, numărul lor a scăzut la 10.800. Destinațiile alese de românii care au ales să petreacă minivacanța de 1 Decembrie departe de țară au fost târgurile de Crăciun de la Budapesta și Viena, spa-urile din Ungaria fiind o altă opțiune a românilor.

Taguri: , , ,


2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor