12.000 de lei pentru o carte de muncă falsă. Cu ea a obținut ilegal pensie pentru soție

De Ioana Costas
6Comentarii
12.000 de lei pentru o carte de muncă falsă. Cu ea a obținut ilegal pensie pentru soție
© Palatul Justiţiei Foto: JA
A prezentat o carte de muncă falsă la Casa Județeană de Pensii Arad și a obținut pensie pentru soția sa. Pentru actul fals a plătit 12.000 de lei. Acum este trimis în judecată.

Potrivit procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad “în urma probatoriului administrat în cauză a rezultat faptul că în perioada mai-iunie 2012 – 22.10.2014 inculpatul Rozniciuc Gheorghe a plătit inculpatului Cauni Ioan suma de 12.000 lei (în mai multe tranşe) pentru a cumpăra influenţa pe care acesta a susţinut că o are asupra unui director la o societate comercială din Braşov pentru a-l determina să emită o carte de muncă falsă din care să rezulte că soţia inculpatului Rozniciuc Gheorghe a lucrat la întreprinderea braşoveană timp de 30 ani. După obţinerea respectivului document falsificat de la inculpatul Cauni Ioan, acesta a fost folosit de inculpatul Rozniciuc Gheorghe la C. J. P. Arad care a plătit câteva luni pensie pentru limită de vârstă în contul soţiei inculpatului Rozniciuc Gheorghe”.

Cauni Ioan a fost trimis în judecată sub control judiciar, respectiv în stare de libertate Rozniciuc Gheorghe, reţinându-se în sarcina acestora săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă respectiv cumpărare de influenţă (infracţiuni de corupţie comise în legătură cu alte persoane) şi fals material în înscrisuri sub semnătură privată ori complicitate la această infracţiune.

Dosarul a fost înaintat Tribunalului Arad spre soluţionare.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor