1,4 milioane euro investite în transportul din zona Socodor – Kétegyháza

De Andreea Pintea
1Comentariu
1,4 milioane euro investite în transportul din zona Socodor – Kétegyháza
Comuna Socodor şi Administraţia Kétegyháza vor implementa în parteneriat proiectul „Eco trans system – transport transfrontalier ecologic în zona Socodor -Kétegyháza” prin care se urmăreşte reducerea nivelului de noxe generat de transportul din zona transfrontalieră.

„În cadrul proiectului se vor realiza 10,955 km de piste de biciclete iluminate care se vor conecta la transportul public (6,328 km de piste în Socodor și 4,627 km înKétegyháza), se vor amenaja 6 stații de autobuz cu suporturi pentru biciclete, iluminate şi supravegheate video, se va înfiinţa un serviciul de închiriere a bicicletelor care va fi dotat cu 60 de biciclete şi se vor organiza competiţii de ciclism în localităţile partenere”, au transmis cele două administrați, în cadrul conferinței de lansare a proiectului.

Proiectul este finanţat în cadrul Programului INTERREG V- a România – Ungaria, Axa prioritară 2 – Îmbunătăţirea mobilităţii transfrontaliere durabile şi eliminarea blocajelor (Cooperarea în domeniul accesibilităţii), prioritatea de investiţii 7/c: Dezvoltarea şi îmbunătăţirea sistemelor de transport ecologice (inclusiv cu un nivel redus de zgomot) şi cu emisii reduse de carbon, inclusiv transporturile fluviale interne şi maritime, porturile, legăturile multimodale şi infrastructura aeroportuară, pentru promovarea mobilităţii regionale şi locale durabile.

Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 1.431.134 euro, din care 779.210,00 euro pentru Comuna Socodor iar 701.924,00 euro pentru Administraţia Kétegyháza. Finanțarea este asigurată prin: Fondul European pentru Dezvoltare Regională, Guvernul României, Comuna Socodor, Guvernul Maghiar, Administraţia Kétegyháza.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor