140 ani de la primul transport de călători CFR Arad-Timişoara

1Comentariu
ARAD. După evenimentele din noiembrie 2007 – când au fost sărbătoriţi 150 de ani de la inaugurarea transportului pe cale ferată de la Timişoara la Szeged prin Jimbolia – şi din 25 octombrie 2008 – când s-au sărbătorit tot 150 de ani de la inaugurarea sosirii primului tren cu pasageri de la Viena la Arad -, a sosit timpul să sărbătorim şi 140 de ani de la primul transport de călători între Arad şi Timişoara, adică pe data de 6 aprilie 1871.

În Uniunea Europeană, în fiecare an se sărbătoresc diferite evenimente mai mult sau mai puţin însemnate. Ca fost salariat al Căilor Ferate Române şi ca fiu de CFR-ist, mă simt dator să nu rămân indiferent faţă de asemenea evenimente. Această ramură de activitate – transportul feroviar -, printre cele mai importante din economia unui stat, este şi va fi o necesitate (bună sau rea) pentru o ţară.

Această activitate leagă două municipii foarte importante din toate punctele de vedere, în speţă de transport de călători şi marfă, şi acest transport se efectuează cu mijloace cu tehnică avansată şi cu vehicule de tracţiune şi transport cu vagoane de călători şi marfă moderne. De aceea, propun ca atât în cele două noduri mari de cale ferată Timişoara şi Arad, cât şi în celelalte staţii CF de pe traseul Timişoara-Arad să fie amplaste plăci comemorative pe clădirea staţiilor, cu sprijinul consiliilor locale, o călătorie dus-întors cu un tren nostalgic de epocă, cât şi alte evenimente (expoziţii, conferinţe despre acest eveniment etc.).

AL. I. SAMOILENCO

ARAD, STR. L. SZANTAY NR.171Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor