15 calculatoare pentru elevii din Lipova

De Andreea Pintea
Reactualizat la:
15 calculatoare pentru elevii din Lipova
© Calculatoare pentru tinerii din Lipova
Liceul Atanasie Marienescu din Lipova va primi 15 calculatoare prin proiectul „Toată lumea intră în jocul educației IT”, derulat de companiile Enel din România și Ateliere Fără Frontiere.

Liceul Atanasie Marienescu din Lipova a reușit să câștige un concurs de proiecte inițiat de Enel și Ateliere Fără Frontiere. Proiectul „Educația IT – calea spre cunoaștere și dezvoltare personală” a fost selectat ca fiind câștigător, iar unitatea de învățământ va primi 15 calculatoare pentru a răspunde nevoii de a pregăti noile generații în concordanță cu tendința globală de digitalizare.

„Liceul va înființa un Laborator al cunoașterii pentru a oferi elevilor experiențe de învățare, activități de inițiere în tehnologia informației sau de învățare interactivă a limbilor străine pentru elevii care provin din grupuri vulnerabile și condiții moderne de studiu individual în vederea pregătirii pentru olimpiade și concursuri școlare”, spun organizatorii concursului.

Pentru comunitate

Proiectul „Toată lumea intră în jocul educației IT”, organizat de către Asociația Ateliere Fără Frontiere și susținut de către compania Enel, a venit în sprijinul organizațiilor din comunitățile din regiunile Banat, Dobrogea și Muntenia-Sud, care au nevoie de calculatoare pentru a desfășura proiecte de educație dedicate în special copiilor și tinerilor, dar nu dispun de mijloacele necesare achiziționării lor.

Beneficiarii au fost selectați în urma evaluării de către juriul format din reprezentanții companiilor grupului Enel în România, CSR Media, IBM, Techsoup România și ai Galei Societății Civile (The Institute). În total, un număr estimat de 4.650 de copii și tineri și circa 220 de adulți și vârstnici (în cadrul proiectelor intergeneraționale) vor beneficia de cele 400 de echipamente IT complete oferită în această ediție.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !