15 firme europene ne-au oferit autospeciale

4Comentarii
15 firme europene ne-au oferit autospeciale
ARAD. Intervenţii la dezastre, în timp mult mai scurt, cu autospeciale de ultimă generaţie.

Eveniment important pentru judeţ în ceea ce priveşte timpii de intervenţie în situaţii de urgenţă. S-a realizat un nou pas în proiectul „Achiziţionare echipamente specifice pentru îmbunătăţirea capacităţii şi calităţii sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă şi pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi a primului ajutor calificat, în Regiunea 5 Vest”.

Este un proiect pentru care Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Managementul Situaţiilor de Urgenţă (ADIVEST), înfiinţată prin asocierea judeţelor Arad, Caraş-Severin, Hunedoara şi Timiş din Regiunea Vest, a semnat în luna martie contractul de finanţare. Proiectul finanţat prin Programul Operaţional Regional, are o valoare de 49 de milioane lei, din care judeţului nostru îi revin 11 milioane lei. Cu banii respectivi, sunt în curs de achiziţionare 45 de autospeciale din care 12 vor ajunge la ISU Arad. Acestea vor fi distribuite la Arad, Sebiş, Ineu, Chişineu Criş şi Bârzava.

La licitaţia de achiziţie a autospecialelor au participat 15 firme ofertante, din Uniunea Europeană. La începutul anului viitor, urmează să se semneze contractul de achiziţie.

Dotări necesare

Cristian Drăgan, vicepreşedintele CJA, ne-a declarat ieri că „printre autospecialele ce urmează să fie achiziţionate se regăseşte o autospecială pentru intervenţii în situaţii grele şi una pentru intervenţii în caz de dezastre chimice, biologice, nucleare”.

Intervenţii rapide

În urma proiectului, se preconizează o scădere a timpului mediu de răspuns al unităţilor mobile: în zonele rurale – de la 41 minute, la 28 minute (reducere de 30,7%); în zonele urbane – de la 22 minute, la 13 minute (reducere de 40,9%).

JA – S.B.

Taguri: , , ,


4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor