15 kilometri pentru biciclete

33Comentarii
15 kilometri pentru biciclete
ARAD – Municipalitatea a finalizat studiul pentru realizarea unei piste de biciclete care să lege Malul Mureşului de Ceala.

Cel puţin 15 kilometri de pistă pentru biciclişti, care va face legătura între Podul Micălaca şi Pădurea Ceala– Trei Insule, cu un popas pe Bulevardul Revoluţiei şi altul la ştrand. Aceasta este propunerea Primăriei Arad concretizată ieri într-un studiu de fezabilitate ce va ajunge în curând pe masa aleşilor locali. Investiţia desenată pe hârtie a fost făcută publică ieri de primarul Gheorghe Falcă şi directorul executiv al Direcţiei Tehnice Arad, Răzvan Popa. Aceştia au precizat faptul că doar o parte din investiţie trece pe terenul Municipalităţii (o parte fiind pe terenul Luncii Mureşului) şi că investiţia care revine Primăriei a fost calculată la două milioane de euro (2.048.245 euro).

Lucrarea ar consta în realizarea unei piste de biciclete de doi metri lăţime, din asfalt (36.896 metru pătraţi de zonă de uzură), trasarea de marcaje colorate pe mixtura asfaltică pentru delimitarea pistei, reabilitarea suprastructurii pe porţiunea pe care va trece pista de biciclete, montarea de bănci pentru zona de staţionare, montarea de rasteluri pentru biciclete, de indicatoare rutiere pentru biciclişti, realizarea iluminatului public în zona în care pista traversează pădurea etc.

Pe trotuar

Pe Bulevardul Revoluţiei, pista de biciclete va fi desenată pe trotuar, va fi delimitată prin marcaje  şi va avea un metru lăţime. Traseul exact al pistei începe de la Podul Micălaca spre strada Nicolae Titulescu – Malul Mureşului – Bulevardul Revoluţiei – strada IC Brătianu şi de aici spre Pădurea Ceala. Proiectul ar trebui realizat în 22 de luni.

Fără fonduri

Când vor avea arădenii pistă de biciclete? Momentul este necunoscut, în condiţiile în care primarul a recunoscut ieri faptul că fondurile pentru această investiţie nu sunt asigurate, iar pe fonduri structurale proiectul nu poate fi depus pentru că nu a fost identificată până acum nici o axă de finanţare în care un astfel de proiect s-ar putea încadra. Aşa că, pe moment, totul rămâne la capitolul… studiu finalizat.

A.B.D.

 33Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor