15 milioane de lei de la AFCN

De Eugen Rogojan
15 milioane de lei de la AFCN
Aceasta este suma pusă la dispoziție de Administrația Fondului Cultural Național, pentru proiecte culturale, în sesiunea a II-a.

BUCUREȘTI. Administrația Fondului Cultural Național a lansat la începutul acestei luni sesiunea II/2018, destinată susținerii proiectelor culturale. Bugetul pentru sesiune este de 15 milioane de lei. Dintre acestea, 2,5 merg către arte vizuale, 3,1 către artele spectacolului (1,6 milioane de lei – teatru, 850 de mii de lei – muzică, 650 de mii de lei – dans), 800 de mii de lei către intervenție culturală, 1,5 milioane pentru educația prin cultură, jumătate de milion de lei pentru promovarea culturii scrise, 2 milioane pentru patrimoniul cultural material și cel imaterial, alt un milion pentru artă digitală și noile media, în timp ce pentru eventualele contestații a fost alocată suma de un milion de lei. Totodată, AFCN va aloca două milioane de lei pentru proiecte dedicate Centenarului, iar alte 600 de mii de lei pentru proiecte cu caracter repetitiv și/sau de tip festival.

Aplicațiile sunt deschise pentru organizații neguvernamentale și instituții culturale, până pe data de 30 martie 2018, la ora 17. Conformitatea administrativă și a eligibilității criteriilor de finanțare va fi verificată până pe 16 aprilie, urmând ca până pe 15 mai să se evalueze proiectele eligibile. Lista după prima etapă va fi publicată pe 25 mai, lista după a doua etapă pe 11 iunie, urmând ca între 12 și 14 mai să se depună contestațiile, ce vor fi soluționate între 15 și 21 mai 2018. Planificarea și semnarea contractelor de finanțare se vor face până cel târziu pe 2 august 2018. Informațiile suplimentare necesare aplicării pentru finanțări nerambursabile sunt disponibile fie pe site-ul Administrației – afcn.ro, fie la numărul de telefon 021-891.91.49.

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !