15 zile la despăgubiri

ARAD – Una dintre noutăţile, în acest an, în ceea ce priveşte asigurarea auto obligatorie, în caz de accident, o reprezintă plata, în termen de cel mult 15 zile, după ce este depusă toată documentaţia.

Comisia de Supraveghere a Asigurărilor a stabilit acelaşi termen, de 15 zile şi în cazul în care firmele de asigurări au primit o hotărâre judecătorească definitivă privind suma de despăgubire. Asiguratorii care nu vor respecta aceste termene, nu îşi îndeplinesc obligaţiile sau dacă micşorează nejustificat suma datorată pentru despăgubire, se aleg cu o penalizare de 0,1 la sută din sumă, pentru fiecare zi de întârziere. Firmele care plătesc poliţa RCA pot acorda despăgubiri chiar şi în cazul în care beneficiarii poliţei şi-au reparat singuri autoturismul.

Aceste precizări au fost făcute de Comisia de Supraveghere a Asigurărilor, în urma multiplelor sesizări făcute de către asiguraţi la adresa societăţilor de asigurări.

M.A.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase