16 blocuri reabilitate termic. Alte 72 în aşteptare

De Diana Dutu
Reactualizat la:
3Comentarii
16 blocuri reabilitate termic. Alte 72 în aşteptare
Primăria încurajează asociaţiile de proprietari să acceseze împreună cu Municipalitatea fonduri europene.

S-a pus punct unei noi etape din procesul de reabilitare termică a blocurilor din municipiul Arad. S-a finalizat Reabilitarea termică a blocurilor de locuinţe din municipiul Arad – Cererea Nr.2. S-au realizat opt blocuri de locuinţe, 289 de apartamente. Valoarea totală a proiectului este de 9,171 milioane de lei – finanţare de la Uniunea Europeană, bugetul de stat şi proprietari. De asemenea, s-a finalizat şi Reabilitarea termică a blocurilor de locuinţe din municipiul Arad – Cererea Nr.3. Adică opt blocuri, cu o valoare de 11,590 milioane lei.

„E un lucru îmbucurător că reuşim să realizăm aceste lucrări. Am evaluat valorile şi putem spune că Aradul a primit o sumă importantă pentru această procedură de reabilitare termică. În continuare, încurajăm asociaţiile de proprietari să acceseze împreună cu Municipalitatea aceste fonduri europene. Aşteptăm deschiderea finanţării europene pentru a depune noi cereri de finanţare. În acest moment se lucrează la adaptarea studiilor de fezabilitate pentru 72 de blocuri, pe noile condiţii de finanţare europeană 2014-2020. În momentul în care se va deschide finanţarea, vom depune aceste studii de fezabilitate. Noi estimăm ca în primăvară să terminăm finanţarea acestor blocuri, iar în vara-toamna anului 2017 să înceapă lucrările pentru cele 72 de blocuri” – a spus primarul gheorghe Falcă în conferinţa de presă de joi.

Au fost reabilitate

Iată care sunt cele 16 blocuri reabilitate termic: Str. IC Brătianu nr. 10A; Bl.A–Piața Gării; Bl.B1–Piața Gării; Bl.D–Str. Războieni; Bl.B–Str. Războieni; Bl.N, Sc.A+B–Aleea Romanța; Bl.B8–Str. Dorului; Bl.Y13 Sc.A+B+C–Aleea Ulise; Bl.Z4, Sc.A+B+C–Str. Poetului; Bl.Z6, Sc.A+B+C–Str. Poetului; Bl.V3–Calea 6 Vânători; Bl.A50–Str. Stupilor; Bl.A21–Aleea Saturn; Bl.Z8–Str. Fulgerului; Bl.2B, Sc.A+B+C–Aleea Predeal; Bl.U2–Piața UTA.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor