16 străzi în plină reabilitare

De Valentin Goran
5Comentarii
16 străzi în plină reabilitare
© FOTO: Valentin Goran
În acest moment, pe 16 străzi ale municipiului se lucrează de zor la reabilitare.

Firma contractată de municipalitate, SC SYLC CON TRANS SRL, efectuează lucrări atât pe întreținere, cu fonduri de la Primăriei Arad, cât și pe PNDL, cu fonduri de la Guvern. O premieră, am putea spune, este vizita, de miercuri, pe șantierele deschise, a primarului Gheorghe Falcă pentru a vedea stadiul lucrărilor. Sperăm că va fi un obicei ce se va păstra de acum încolo şi va duce la lucrări de calitate executate într-un timp mai scurt. „Am atenționat constructorii să ia toate măsurile necesare astfel încât să se respecte întru totul graficul de lucrări, dar şi calitatea acestora, iar acolo unde este posibil să accelereze ritmul de lucru, pentru a recupera din întârzierile cauzate de vreme şi sărbătorilor pascale”, a declarat primarul Gheorghe Falcă.

Cu toate că majoritatea lucrărilor au intrat în linie dreaptă, constructorii au obţinut o prelungire a termenului de finalizare stabilit iniţial pentru 30 aprilie. În acest fel se vor putea recupera întârzierile cauzate de condiţiile meteo nefavorabile de la începutul lui martie.

Lucrări pe întreținere

În baza contractelor de lucrări „Întreținere și reparații drumuri în Municipiul Arad”, s-au realizat lucrări pe cinci loturi. Lot 1: strada Gutuilor (întreținere și reparații carosabil și trotuare), strada Titan (întreținere și reparații carosabil și trotuare), Piața Eroilor (întreținere și reparații carosabil. Lot 2: strada D. Bolintineanu (întreținere și reparații carosabil și trotuare), strada Ioan Suciu (întreținere și reparații carosabil și trotuare), strada Labirint (blocuri – întreținere și reparații carosabil și trotuare), Calea Radnei (întreținere și reparații carosabil și trotuare). Lot 3: strada Dorel Sibii (întreținere și reparații carosabil și trotuare), strada Coriolan Pietreanu (întreținere și reparații carosabil și trotuare). Lot 4: strada Oituz – Tronson 1 (reparații carosabil și trotuare), Şcoala Generală Ilarion Felea (întreținere și reparații teren). Pe Lotul 5 s-au executat lucrări de întreținere curentă prin plombarea defecțiunilor părții carosabile prin metoda stropirilor succesive, în funcție de necesități, pe toată rețeaua stradală a municipiului Arad.

PNDL, cu fonduri de la Guvern

Pe toată lungimea străzii Ioan Rusu Șirianu, aflată în spatele Inspectoratului de Poliție Județean Arad, se lucrează intens. Până acum a fost frezat trotuarul de pe ambele părți și au fost înlocuite bordurile. Muncitorii lucrează și pe Bulevardul Vasile Milea, Bulevardul Nicoale Titulescu, strada Simion Popa, strada Constantin Brâncuși. Pe toate aceste străzi, bordurile au fost deja montate, iar acum se lucrează la asfalt carosabil, ridicat capace canal la cotă, trotuare și accese.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor