161 de controale pentru a preveni situaţiile de urgenţă

De Ioana Costas
161 de controale pentru a preveni situaţiile de urgenţă
© În control Foto: I.C.
Un local de pe Valea Mureşului a fost închis în urma controalelor efectuate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad în luna martie.

Nu toate cele 161 de controale au fost anunţate de către ISU Arad. În cazul a 29 dintre ele a fost vorba despre controale inopinate. Pe parcursul celor 161 de controale au fost constatate 271 de nereguli. Dintre acestea, 225 de nereguli au vizat securitatea la incendiu şi 46 protecţia civilă. O mică parte dintre neregulile descoperite de cadrele ISU Arad au fost soluţionate pe timpul controlului. Este vorba despre 24 de nereguli rezolvate, 22 fiind în domeniul securităţii la incendiu, iar 2 de protecţie civilă. Din cele 271 de nereguli constatate au fost sancţionate 258 nereguli. O parte dintre acestea au fost avertismente – 229 la număr – privind securitatea la incendiu şi protecţia civilă, iar 29 au fost amenzi. Valoarea acestora se ridică la 74.951 de lei. Pe timpul celor 29 de controale inopinate, din totalul neregulilor, 58 au fost constatare, 55 sancţionate şi şase nereguli au fost soluţionate. Au fost aplicate 46 de avertismente, nouă amenzi în valoare de 58.000 lei şi a fost aplicată o sancţiune complementară de oprire a funcţionării unui local situat pe Valea Mureşului în judeţul Arad. Principalele nereguli sancţionate în cadrul controalelor efectuate de ISU Arad sunt: neasigurarea utilizării, verificării, întreţinerii şi reparării mijloacelor de apărare împotriva incendiilor cu personal atestat, conform instrucţiunilor furnizate de proiectant; nesolicitarea şi neobţinerea de către persoanele fizice ori juridice care finanţează investiţii noi sau intervenţii la construcţiile existente, ori, după caz, de către beneficiarul investiţiei a avizelor şi/sau autorizaţiilor de securitate la incendiu; depăşirea timpului (lungimii) de evacuare a traseului de parcurs pe căile de evacuare neasigurarea lăţimii libere necesară pentru trecerea fluxurilor de evacuare şi exploatarea instalaţiilor electrice cu defecţiuni sau improvizaţii, corpuri de iluminat neprotejate corespunzător în încăperi cu risc de incendiu.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !