1,75 milioane lei pentru Grădiniţa „Palatul Fermecat”

1Comentariu
1,75 milioane lei pentru Grădiniţa „Palatul Fermecat”
Clădirea va fi reabilitată termic, finanţarea lucrărilor fiind asigurată în cea mai mare parte din fonduri europene.

ARAD. Marţi, 12 martie 2019, a fost semnat un nou contract de finanțare prin Programul Operațional Regional 2014- 2020. Este vorba despre proiectul Municipiului Arad care prevede reabilitarea termică a Grădiniței cu Program Prelungit Palatul Fermecat. Având în vedere importanța clădirii, deficiențele constatate, precum și necesitatea intervenției în vederea asigurării unor condiții optime de funcționare, administraţia locală a decis să includă unitatea de învăţământ preşcolar pe lista investiţiilor prioritare.

Pe durata celor 10 luni de implementare a proiectului se au în vedere următoarele lucrări: izolarea termică a fațadei – parte vitrată și parte opacă -, prin înlocuirea tâmplăriei exterioare cu tâmplărie termoizolantă, izolarea termică a planșeului peste subsol, lucrări de reabilitare termică a sistemului de încălzire, instalarea de panouri solare pentru producerea apei calde, refacerea finisajelor interioare şi lucrări de reparații la învelitoare. Prin realizarea acestei investiţii se urmăreşte atât asigurarea unor condiții de funcționare care să se alinieze cerințelor europene în domeniu, cât şi asigurarea unui consum anual de energie primară din surse regenerabile.

Prin Programul Operaţional Regional

Valoarea totală a proiectului este de 1.758.025,71 lei, iar valoarea finanțării nerambursabile este de 1.296.921,76 lei. Aceasta din urmă se acordă prin Programul Operațional Regional 2014- 2020, Axa prioritară 3 „Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon” Prioritatea de investiții 3.1 – „Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice și în sectorul locuințelor”, Operațiunea B- Clădiri Publice.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor