2016: 96 de accidente de muncă, 7 morți și 2 invalizi

De Valentin Goran
2016: 96 de accidente de muncă, 7 morți și 2 invalizi
Organizaţia Internaţională a Muncii (OIM), prin Inspectoratul Teritorial de Muncă Arad sărbătoreşte Ziua Internaţională a Securităţii şi Sănătăţii în Muncă pe 28 aprilie.

Ziua de 28 aprilie, a fost declarată Ziua Internațională a Securități și Sănătății în Muncă, totul pentru a promova prevenirea accidentelor și a bolilor profesionale în muncă la nivel mondial. Sunteți curioși câte accidente de muncă s-au consumat în decursul lui 2016 pe raza județului Arad? Câți angajați au decedat sau câți au rămas invalizi? Vă spunem noi. Pe parcusul anului trecut au avut loc 96 accidente de muncă din care au rezultat 97 de accidentați. Adică, în medie, aproximativ opt astfel de cazuri în fiecare lună. Dintre aceștia, șapte persoane au decedat, 88 au suferit de incapacitate temporară de muncă, iar doi dintre accidentați prezintă urmări de invaliditate.

Întâlniri cu agenții economici

La Arad, această zi va fi marcată prin întruniri cu agenţii economici arădeni, interesat fiind ca rezultatul acestora să se reflecte prin promovarea şi asigurarea de către aceştia, a unui mediu de muncă sigur şi sănătos pentru salariaţi, cu respectarea normelor de securitate şi sănătate în vigoare. „Este o campanie de sensibilizare menită să concentreze atenţia internaţională asupra tendinţelor emergente în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă şi a dimensiunii la nivel global a leziunilor, bolilor şi deceselor legate de muncă. O cultură naţională de securitate şi sănătate în muncă este una în care dreptul la un mediu de lucru sigur şi sănătos este respectat la toate nivelurile, în care guverne, angajatori şi lucrători participă activ la asigurarea unui mediu de lucru sigur şi sănătos prin intermediul unui sistem de drepturi, responsabilităţi şi îndatoriri definite şi în care cea mai mare prioritate este acordată principiului prevenirii”, a declarat Ecaterina Isac, inspector șef al ITM Arad.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !