2018, anul manifestațiilor la Arad

De Ioana Costas
2018, anul manifestațiilor la Arad
Mii de jandarmi au asigurat, în 2018, ordinea și liniștea publică la proteste, manifestații culturale, sportive sau religioase, ce au avut loc în Arad.

ARAD. Inspectoratul de Jandarmi Județean (IJJ) Arad a întocmit bilanțul misiunilor pe anul trecut și a ajuns la concluzia că „anul 2018 s-a caracterizat în special prin asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă publică pe timpul desfăşurării manifestaţiilor cu public numeros”. Este vorba despre manifestaţii cultural-artistice, religioase, de protest, precum și competiții sportive. A fost vorba despre manifestații în care au fost angrenaţi mii de jandarmi. Vorbim, în primul rând, despre manifestațiile de protest. La Arad s-au dovedit a fi pașnice, însă numărul jandarmilor trimiși să asigure măsurile de ordine și siguranță publică anul trecut, pe timpul manifestațiilor, este mult mai mic decât numărul jandarmilor care au asigurat aceleași măsuri la protestele din 2017. Potrivit reprezentanților IJJ Arad, „inspectoratul a asigurat măsurile de ordine şi siguranţă publică pe timpul desfăşurării a 37 de misiuni cu un efectiv de 237 de jandarmi, față de 44 de manifestaţii de protest, cu un efectiv de 462 de jandarmi, în anul 2017, neînregistrându-se evenimente deosebite cu incidenţă la adresa ordinii şi siguranţei publice”.

Alte manifestații

Tot în 2018, 1.577 de jandarmi în total au asigurat măsurile de ordine și siguranță publică la 314 manifestații cultural-artistice, religioase, promoționale, precum: sărbătorile de iarnă – Târg de Crăciun, religioase – Paştele Ortodox şi Catolic, Zilele municipiului Arad, ale oraşelor şi localităţilor din judeţ, festivalurile de muzică uşoară Sebiş 2018, Folk Fest, Festivalul Clătitelor – Moneasa, Ziua Naţională a României etc., față de 256 de manifestații cultural-artistice, religioase, promoţionale cu un efectiv de 1.224 jandarmi, în anul 2017. De asemenea, a fost asigurată ordinea şi siguranţa publică: pe timpul desfăşurării a 114 competiţii sportive, cu un efectiv de 938 jandarmi; pe timpul vizitelor oficiale efectuate în județul Arad de către demnitari, la care a fost angrenat un efectiv de 14 jandarmi, fiind asigurate măsuri de ordine şi siguranţă publică pe traseele de deplasare şi locurile de desfăşurare a activităţilor; pe timpul desfășurării examenelor de bacalaureat, evaluare națională, examenelor de titularizare pe posturile vacante în învățământ și examenelor de rezidențiat, cu un efectiv de 257 jandarmi și pe timpul/și după desfășurarea Referendumului Naţional privind revizuirea Constituţiei, cu un efectiv de 586 de jandarmi.

Mai multe misiuni

Anul trecut, jandarmii Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad, au executat, în total, 2.444 de misiuni de asigurare şi restabilire a ordinii publice, la care au fost folosiți 7.154 de jandarmi față de 2.387 de misiuni de asigurare şi restabilire a ordinii publice, la care au participat 6.486 de jandarmi în anul 2017.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !