Îl deplâng pe Samaranch

Îl deplâng pe Samaranch
Barcelona – Personalităţi din lumea sportului şi a politicului aduc un ultim omagiu fostului preşedinte al CIO.

Preşedintele FIFA, Joseph Blatter, comisarul european pe probleme de educaţie şi tineret, Androulla Vassiliou, şi premierul Greciei au salutat memoria fostului preşedinte al Comitetului Internaţional Olimpic, Juan Antonio Samaranch, care a decedat la vârsta de 89 de ani.

„Îmi voi aminti de simţul său de a face compromisuri, de curajul său, de ardoarea de a proteja sportul, precum şi de valorile sale. L-am cunoscut pe Juan Antonio Samaranch când mi-am început munca la FIFA, în urmă cu peste 35 de ani, şi a fost întotdeauna un apărător al acestei discipline sportive. L-am stimat întotdeauna şi i-am admirat personalitatea extraordinară. Împreună am luptat cu perseverenţă pentru transparenţă şi un joc curat, ceea ce s-a concretizat în crearea Agenţiei Mondiale Antidoping (AMA)”, a precizat preşedintele FIFA.

Comisarul european Androulla Vassiliou a precizat că Samaranch a fost „una dintre marile figuri ale mişcării olimpice şi un ambasador excepţional pentru lumea sportului”. „El a plasat Jocurile Olimpice într-o nouă eră în cursul preşedinţiei sale de 21 de ani la CIO şi a vegheat ca spiritul lui Pierre de Coubertin să nu fie niciodată uitat în mijlocul presiunilor existente în sportul modern”, menţionează Androulla Vassiliou.

La rândul său, premierul elen Georges Papandreou i-a adus un omagiu lui Samaranch, apreciind că a fost un om „legat de marele efort al Greciei de a organiza JO de la Atena, din 2004”.

„Juan Antonio Samaranch a fost o mare personalitate a sportului internaţional, care şi-a consacrat viaţa tranformării mişcării olimpice şi care a contribuit la evoluţia acesteia în forma actuală. În cariera sa, el a fost legat de Grecia şi a susţinut această ţară în marele efort făcut pentru organizarea JO din 2004, el este cel care a anunţat decizia de a-i fi acordat Greciei dreptul de a organiza Olimpiada”, a precizat premierul Georges Papandreou.

Preşedintele de onoare al Comitetului Internaţional Olimpic, spaniolul Juan Antonio Samaranch, a încetat din viaţă, miercuri, la o clinică din Barcelona. Juan Antonio Samaranch a fost preşedintele CIO în perioada 1980-2001, iar apoi a fost preşedintele de onoare al forului olimpic.

L.S.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !