În memoria martirilor arădeni

În memoria martirilor arădeni
ARAD – Pe parcursul a trei zile, revoluţionarii arădeni îi comemorează pe cei căzuţi la Revoluţia din decembrie 1989. program

Ca în fiecare an, Fundaţia Judeţeană pentru Revoluţia din 1989, cu sprijinul Consiliului Judeţean şi al Casei de Cultură a Municipiului, a organizat manifestări comemorative dedicate celor care s-au jertfit în decembrie 1989. Încă de dimineaţă, câteva zeci de revoluţionari s-au reunit la Orologerie, de unde, după oficierea slujbei de pomenire şi depunerea de coroane, s-a refăcut traseul revoluţiei arădene.

În frunte cu un sobor de preoţi, condus de PS Timotei Seviciu, Episcop al Aradului, Hălmagiului, Ienopolei şi Hunedoarei, revoluţionarii au repetat ritualul la Strungul, UTA, cele două cimitire şi, în cursul serii, la ora 18,00, la Monumentul Revoluţiei din faţa Palatului Administrativ. Ca întotdeauna, din mijlocul revoluţionarilor nu au lipsit Valentin Voicilă, Atila Duka, Mircea Ardelean, Nicolae Ieran şi alţii. Din păcate, an de an sunt tot mai puţini arădeni, inclusiv membri ai Fundaţiei, care se adună ca să aducă un omagiu celor care s-au jertfit pentru ca noi să scăpăm de Ceauşescu şi ceauşism.

Atmosfera a fost destul de calmă, cu excepţia obişnuitelor acuze aduse liderilor Fundaţiei, Gheorghe Curta şi Atila Duka, rostite, cam de aceleaşi persoane, când în surdină, când în gura mare.

Manifestările continuă luni, cu depunerea de coroane din partea oficialităţilor, la Monumentul Revoluţiei din faţa Palatului Administrativ, la ora 10,00 şi cu deplasările la Poliţie, Pompieri, Cetate, Aurel Vlaicu, unde se vor oficia slujbe de pomenire şi se vor depune coroane de flori. Marţi, la ora 10,00, încheierea se face la troiţa din Vlaicu ridicată în memoria lui Toth Sandor.

S.T.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !