În numele Crucii Roşii…

În numele Crucii Roşii...
În numele Crucii Roşii...
ARAD – Un cetăţean încearcă să escrocheze diverse primării comunale, promiţând ajutor umanitar.

Conducerea filialei judeţene de Cruce Roşie atrage atenţia în special primăriilor comunale asupra riscului de a fi înşelate.

„În ultima perioadă, un cetăţean care se recomandă Pavel Rus sau Ioan Rus pretinde sume de bani de la unele primării, în numele Crucii Roşii, în schimbul unor transporturi cu ajutoare umanitare.

Prezenţa acestui individ a fost semnalată şi anul trecut în judeţul Arad, când au fost anunţate Poliţia şi Consiliul Judeţean” – subliniază Iudita Cuvineanu, director al Crucii Roşii Arad.

În dorinţa de a nu avea primari escrocaţi, Iudita Cuvineanu precizează că orice acţiune a Crucii Roşii se derulează doar prin personalul filialei judeţene.

„Crucea Roşie nu a solicitat şi nu solicită astfel de servicii primăriilor sau altor instituţii. Nu am solicitat niciodată şi nu am încasat contravaloarea transportului la efectuarea unor donaţii. Asemenea solicitări, făcute în numele Crucii Roşii, ne strică imaginea şi credibilitatea” – punctează directorul filialei judeţene de Cruce Roşie.

Este bine ca personalul primăriilor, care este supus unor asemenea tentative de înşelăciune, să încerce să obţină cât mai multe informaţii posibil de la persoanele care se recomandă a fi angajaţi ai Crucii Roşii. Apoi să ia legătura cu filiala judeţeană de Cruce Roşie (telefon 281625) şi să anunţe Poliţia.

Modalitate de operare

Într-o primă fază, escrocul solicită primăriei coordonatele fiscale pentru a emite o factură reprezentând contravaloarea transportului umanitar. Apoi, motivând că nu mai are credit pe telefon, îi cere primarului reîncărcarea cartelei telefonice în valoare de aproximativ 100 euro şi solicită trimiterea codului de reîncărcare pentru a putea continua discuţia legată de modalitatea de primire a transportului cu ajutoare. După primirea banilor, infractorul îşi pierde urma, iar primăria – banii.

D.D.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase