În top cu studenţii şomeri

1Comentariu
În top cu studenţii şomeri
ARAD – Peste o mie de studenţi arădeni figurează pe lista persoanelor care nu au un loc de muncă, clasând Aradul în top.

Dacă la rata şomajului judeţul nostru stă relativ bine, clasându-se sub naţională, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre situaţia persoanelor cu studii superioare. Studenţii arădeni se pare că nu prea au şanse să îşi găsească un servici după absolvirea cursurilor, astfel că singura lor variantă este să intre în şomaj.

Potrivit unei raportări naţionale, publicată pe un portal de ştiri, Aradul alături de Bucureşti, Braşov şi Gorj, numără cei mai mulţi şomeri cu studii superioare din ţară. Comparaţia nu se referă la numărul şomerilor ci la procentul celor cu studii superioare din numărul total al şomerilor din fiecare judeţ.

Bucureştiul este pe primul loc în topul oraşelor cu şomeri licenţiaţi. 19% din cei fără locuri de muncă din Capitală au absolvit o facultate. Pe locul secund se află judeţul nostru cu un procent de 10.7%, iar următoarele poziţii cu procente tot peste 10% este ocupată de judeţe precum: Braşov, Gorj, Hunedoara şi Maramureş.

Motivul? Centru universitar

„La Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Arad figurează în acest moment 1.259 de şomeri cu studii superioare. Nu considerăm că este un număr foarte mare dat fiind faptul că Aradul este un centru univeristar iar, pe cale de consecinţă, numărul celor care au absolvit cursurile facultăţilor este mult mai mare decât în alte locuri”, explică Horia Ocolicean, director AJOFM Arad.

Cu toate acestea, un motiv ar fi şi lipsa locurilor de muncă pentru cei cu studii superioare, directorul AJOFM Arad subliniind că agenţii economici caută în special ingineri.

Şomeri din 2010

Conform informaţiilor furnizate de către AJOFM Arad sunt 391 de persoane care au absolvit în acest an studiile superioare şi au intrat în şomaj, 287 care au termin un liceu şi 830 care au finalizat şcoli profesionale, colegii şi alte forme de învăţământ.

A.P.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor