În topul sumelor primite de la stat

5Comentarii
În topul sumelor primite de la stat

ARAD – Municipiul Arad şi oraşele Nădlac şi Pecica, în topul sumelor distribuite de la bugetul de stat.

Nădlac şi Pecica se numără printre primăriile favorizate la repartizarea banilor proveniţi din alocaţiile făcute de la bugetul de stat. Potrivit cifrelor cuprinse în proiectul de buget al Consiliului Judeţean pe anul 2010, după Municipiul Arad, care se bucură de cea mai mare sumă distribuită de la nivel central, primările oraşelor amintite se află pe locul al doilea în top, înaintea tuturor celorlalte oraşe din judeţ.

Doar proiecte iniţiate

Banii vor fi alocaţi pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală şi pentru susţinerea proiectelor de infrastructură care necesită cofinanţare locală, iar primăriile vor primi banii doar dacă prezintă documente pentru lucrările pe care le efectuează în cadrul proiectelor proprii. „Alocarea tranşelor din sumele repartizate pe unităţi administrativ-teritoriale se va face după prezentarea unui document justificativ (ex. factură, contract) iar virarea efectivă a cotelor se va face în limita încasărilor comunicate de Direcţia Generală a Finanţelor Publice Arad”, se precizează în documentaţia afişată la transparenţă de Consiliul Judeţean.

Municipiul, pe primul loc

În total, se estimează repartizarea în întreg judeţul a sumei de 22.846.000,6 lei provenind din sumele defaclate din impozitul pe venit şi din TVA. MunicipiulArad urmează să primească, potrivit primelor estimări, 5.000.000 de lei. Pe locul al doilea, aşa cum vă informam, se situează primăriile din Nădlac şi Pecica, fiecare cu câte 1.170.000 de lei. Celelalte primării din oraşe primesc, însă, cu mult mai puţini bani. Curticiul se regăseşte pe listă cu 600.000 de lei, Ineul şi Pâncota – fiecare cu câte 100.000 lei, Lipova cu 570.000 lei, oraşul Sebiş primeşte 700.000 lei şi Sântana – 300.000 lei. 

Nu sunt pe listă

Oraşul Chişineu-Criş nu se regăseşte pe listă. Alături de acesta, alte câteva primării nu primesc, în primă fază, sume defalcate din impozitul pe venit de la bugetul de stat, autorităţile judeţene subliniind că sumele se acordă pentru proiectele primăriilor.

Pe ultimele locuri

Primăria Pleşcuţa primeşte în acest an, potrivit documentelor afişate de CJA, 10.000 de lei. Primăriile Archiş, Bârzava, Grăniceri, Gurahonţ, Igneşti, Iratoşu, Târnova şi Zimandu Nou primesc, fiecare, câte 20.000 de lei.

S.B.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor