Încă o amânare în procesul primarului

32Comentarii
Încă o amânare în procesul primarului
ARAD - Tribunalul a decis amânarea cauzei până pe 3 februarie pentru că dosarul nu s-a întors încă de la Timişoara.

Nu a fost să fie nici acum. Procesul în care primarul Gheroghe Falcă este acuzat pentru fapte de corupţie nu a intrat nici ieri pe rol, în pofida faptului că nici un avocat nu avea vreo excepţie de ridicat şi urma să se citească rechizitoriul. Cu toate acestea procesul a suferit o nouă amânare, pentru că dosarul… nu s-a întros de la Curtea de Apel Timişoara. La instanţa superioară se judecase pe 14 ianuarie recursul formulat de avocatul inculpatului Francisc Demeter, Cătălin Dancu, care a contestat decizia instanţei arădene de a respinge ca nefondată cererea de suspendare a procesului şi trimitere a dosarului la Curtea Constituţională pentru judecarea excepţiilor de neconstituţionalitate. Tribunalul Arad a considerat cererea nefondată, iar instanţa superioară a dat pe 14 ianuarie dreptate judecătorilor arădeni, respingând recursul avocatului. Dosarul însă nu a ajuns înapoi la Tribunalul Arad, pentru a putea fi demarat procesul.

Nemulţumire

Judecătorul a decis, în atare condiţii, amânarea judecăţii până pe 3 februarie, trermen contestat vehement de mai toţi avocaţii prezenţi. Avocatul supleant al lui Gheorghiţă Mateuţ a precizat faptul că maestrul nu poate fi prezent în condiţiile în care pe 3 februarie va avea examen la facultate. La rândul lor ceilalţi avocaţi au încercat să coteste termenul stabilit de judecător pentru următoarea înfăţişare, subliniind faptul că au făcut deja cu totul alt program pe care trebuie să îl respecte.

Avocaţii urecheaţi

Precizările l-au iritat pe judecător, care nu a admis nici o cerere de decalare a termenului: “datoria avocaţilor este de a asigura substituirea lor în cazul în care nu se pot prezenta. Nu voi accepta nici o modificare a termenului pentru că acest proces a suferit şi aşa numeroase amânări până acum şi nu cred că această cauză ar trebui amânată şi pentru programul la facultate al unui avocat sau al altuia”, a precizat judecătorul.

Avocaţii nu au avut altă soluţie decât să se împace cu termenul stabilit de instanţă.

Avocatul Fanu Moca Adrian, cel care l-a înlocuit în instanţă pe Gheorghiţă Mateuţ, a declarat pentru Jurnal Arădean faptul că la următoarea şedinţă ar trebui să înceapă audierile. Dacă nu mai intervine, desigur, nimic altceva.

În lipsă

La şedinţa de judecată de astăzi, în sală şi-au făcut apariţia trei din cei patru învinuiţi: Demeter Fancisc, Radu Vasil şi Flora Popa (care nu a mai fost prezentă la judecată de la începutul acestui proces). Primarul Gheorghe Falcă a lipsit de la înfăţişare fiind scuzat de avocat: “lipseşte puţin”.

A.B.32Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor