Încă o incizie la Municipal

26Comentarii
Încă o incizie la Municipal
ARAD. Aproape 600 de angajaţi ai Spitalului Municipal Arad reclamă faptul că au fost lăsaţi fără tichete de masă.

Mai multe sesizări primite la redacţie de la angajaţi ai Spitalului Clinic Municipal Arad reclamau faptul că unitatea medicală la care lucrează nu le mai acordă tichete de masă lunar, deşi există şi acum prevederi bugetare şi lichidităţi care să permită acordarea acestora.

„Încă de la începutul anului s-a stabilit în bugetul spitalului faptul că angajaţii vor primi lună de lună bonuri de masă. Pentru luna octombrie am primit 10 bonuri în loc de 20, iar de atunci nu am mai primit deloc”, susţine un angajat al spitalului. Nemulţumirea persoanelor care lucrează în Municipal este amplificată de faptul că 31 de angajaţi, care au contract cu statul, primesc în continuare, lună de lună, tichetele de masă în întregime.

„Cei care sunt plătiţi din bugetul de stat nu au avut asemenea probleme. Ei şi-au primit integral bonurile. Nu mi se pare corect ca noi, care avem încheiat contract cu Casa de Asigurări de Sănătate şi cu spitalul, să nu beneficiem de aceste venituri”, a declarat un alt angajat al Spitalului Municipal. Acesta susţine, în plus, că cei peste 600 de angajaţi ai spitalului nu au fost anunţaţi de conducerea unităţii că nu li se vor mai da bonuri de masă, cu toate că au formulat deja două adrese prin intermediul sindicatului pentru a afla care este situaţia. “Suntem conduşi de nişte oameni malefici”, au precizat aceştia. 

Teodora Olariu, managerul unităţii medicale, a ţinut să precizeze care este cu adevărat situaţia spitalului, în viziunea conducerii, şi cu ce probleme se confruntă acesta.

„Într-adevăr, în bugetul pe anul în curs a fost stipulat faptul că vor fi acordate tichete de masă tot anul. Dar nu am primit toate fondurile pentru tot anul. Aşa că am preferat să amânăm acordarea bonurilor pe luna noiembrie şi decembrie pentru a nu ajunge în situaţia să nu mai putem cumpăra medicamente pentru pacienţii spitalului”, ne-a declarat Teodora Olariu.

Vin bonurile

Managerul spune, însă, că situaţia va fi rezolvată în cel mai scurt timp deoarece Casa de Asigurări de Sănătate a distribuit şi restul fondurilor necesare pentru anul în curs. „Joi am primit restul de bani, iar pentru vineri am stabilit deja o şedinţă a Consiliului de Administraţie unde unul dintre punctele de pe ordinea de zi este chiar alocarea fondurilor pentru acordarea tichetelor de masă pentru lunile noiembrie şi decembrie”, a precizat Olariu.

În ceea ce îi priveşte pe cei 31 de angajaţi care primesc în continuare bonuri, managerul spitalului a spus că „aceştia au contracte încheiate direct cu Ministerul Sănătăţii, deoarece fac parte din programele naţionale de sănătate (medicii rezidenţi, asistenţii de pe secţia TBC şi cei din cabinetul de plannig familial). Nu primesc nici salarii şi nici tichete din fondurile noastre”.

La judecată

Angajaţii Spitalului Municipal, nemulţumiţi că nu au bonuri de masă de două luni, vor afla astăzi dacă acestea le vor fi acordate sau nu, după şedinţa Consiliului de Administraţie. Ei susţin că se vor adresa justiţiei dacă bonurile le vor fi tăiate fără drept.

JA-A.G.26Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor