Încă o toamnă cu „Amifran”

Încă o toamnă cu „Amifran”
Săptămâna trecută, la Arad, sute de tineri din ţară şi de peste hotare au jucat teatru în limba lui Moliere.  Amifran (2) Amifran (3) Amifran (4) Amifran (5) Amifran (6) Amifran (7) Amifran (8)

O altă ediţie a Festivalului de teatru francofon „Amifran” s-a încheiat. O ediţie, a XV-a, cu invitaţi de seamă, cu piese ce au stârnit ropote de aplauze dar şi hohote de râs.

O ediţie în care 300 de participanţi s-au întâlnit, s-au cunoscut, au fost pe rând actori şi spectatori, au creat între ei legături invizibile, toate prin intermediul limbii franceze – adevărat liant şi motor al acestui eveniment cultural.

Cadrul acestui festival a fost impresionantul Teatru de Stat Arad – apreciat de toţi invitaţii din străinătate pentru interiorul luxos şi clasic, cu loje, balcoane şi fotolii de catifea.

După ce fiecare trupă prezentă la festival şi-a jucat spectacolul pe scenă, după ce fiecare piesă a fost ilustrată în publicaţia festivalului „Girouette de la Nuit” cu o fotografie, o cronică şi impresii de la spectatori, a venit şi ultima zi în care conform tradiţiei a avut loc un concurs de cultură şi civilizaţie. În acest an tema a fost Alfred Jarry, scriitor francez de la moartea căruia se împlinesc 100 ani.

La închiderea ediţiei, tinerii actori francofoni veniţi din toate colţurile ţării şi din multe ţări din Europa îşi spuneau „A l`annee prochaine” cu lacrimi în ochi, cu îmbrăţişări şi cu tristeţe. Dar cu speranţă în suflet că un alt octombrie va veni şi că acest Festival va dura pentru totdeauna.

V.F.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !