Încă un an cu aceeaşi chirie!

2Comentarii
Încă un an cu aceeaşi chirie!

ARADPrimăria Arad are de gând să prelungească contractele de închiriere la spaţii comerciale şi instituţii.

24 de societăţi comerciale şi 30 de instituţii publice pot începe sărbătoarea. Primăria Arad e dispusă să le prelungească contractele de închiriere pe spaţii. Motivul este invocat în proiectul de hotărâre ce va sta pe masa aleşilor municipali joi, la ora 14.00, şi face referire la faptul că “majoritatea contractelor de închiriere pentru spaţii cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă, expiră la 31.12.2009, spaţii deţinute de către asociaţii, fundaţii, O.N.G. – uri, instituţii publice, societăţi comerciale, societăţi pe acţiuni”, dar şi la faptul că “titularii acestora au solicitat prelungirea termenului de închiriere”. Cele două situaţii impun, potrivit Primăriei, adiţionarea contractelor de închiriere.

Fără majorări la chirie

Municipalitatea nu are de gând, în plus, să crească tarifele la chiria percepută pentru spaţiile deţinute în proprietate şi susţine că “până la un alt mod de gestionare al acestor spaţii, respectiv restituirea către proprietar a celor notificate în baza Legii nr. 10/2001, ori vânzarea acestora” este importantă doar gestionarea acestora şi încasarea chiriei.

Clauza minune?

Primăria indică faptul că toate contractele şi actele adiţionale încheiate în ultimii 4 ani au prevăzută clauza de eliberare a spaţiului, la data predării către proprietar a acestora, clauză însuşită şi acceptată de către toţi chiriaşii. Clauza este considerată una extrem de avantajoasă de către Primărie în condiţiile în care în anii 2007-2009 s-au predat spaţii comerciale închiriate foştilor proprietari fără a exista nici o problemă de eliberare. În atare condiţii, Primăria propune continuarea acestui mod de gestionare şi indică şi faptul că această modalitate este benefică şi din punct de vedere tehnic şi al pazei, întrucât spaţiile neînchiriate se degradează şi se devalizează.

Chiria la zi

Consilierii sunt chemaţi joi să-şi dea acordul pentru prelungirea contractelor de închiriere (fără majorarea chiriilor) a celor 54 de spaţii cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă. Sunt vizaţi, însă, doar chiriaşii care au solicitat acest fapt, cei care folosesc efectiv spaţiile şi care sunt cu chiria achitată la zi.

A.B.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor