Încă un bir pe taximetrişti

46Comentarii
Încă un bir pe taximetrişti
ARAD – Peste 400 de taximetrişti au primit somaţii de plată pentru a achita salubritatea pentru cinci ani.

În căutarea asiduă de venituri, administraţia locală ia măsuri drastice. 430 de taximetrişti din Arad au primit somaţii de la Serviciul impozite şi taxe persoane fizice din cadrul Primăriei, în care li se aduce la cunoştinţă faptul că au de plătit taxa pe salubritate pe o perioadă de… cinci ani. Pe lângă banii datoraţi pentru salubritate, taximetriştilor, care funcţionează în regim de persoană fizică autorizată (PFA), li s-au calculat şi penalizările pentru neplată.

„Este imposibil să ia asemenea măsuri. Este strigător la cer. Taximetriştii au fost la Finanţe, în luna decembrie a anului trecut, şi au achitat toate impozitele şi taxele care trebuie plătite. La ghişeu au întrebat insistent dacă, prin prisma faptului că sunt PFA, mai au de plătit şi altceva, dar casieriţa le-a spus că toate taxele au fost plătite. Acum peste 430 de taximetrişti s-au trezit cu somaţii de plată”, spune revoltat Bogdan Tomuţa, preşedintele Camerei Taximetriştilor din Arad. Mai mult, cei care au primit somaţii sunt ameninţaţi cu amenzi cuprinse între 6.000 şi 8.000 de lei dacă nu îşi plătesc taxele datorate statului. Taximetriştii sunt hotărâţi să declare război Finanţelor. În acest sens, a fost începută o campanie de strângere de semnături, listă ce va fi depusă la Primărie. „Atâta timp cât taximetriştii sunt PFA ambulante, adică îşi desfăşoară activitatea pe stradă, nu pot fi obligaţi să plătească o asemenea taxă, şi asta acumulată pe cinci ani”, a încheiat Tomuţa.

A.G.46Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor