Înecaţi de praf, după deszăpezire

21Comentarii
Înecaţi de praf, după deszăpezire
ARAD – Rezultatul negativ al deszăpezirii din ultimele luni: Aradul – înecat de nori de praf.

Aradul a ajuns să fie un oraş înecat de praf. Praful de pe străzi este un rezultat mai puţin plăcut, acum, al activităţilor de deszăpezire a şoselelor. Cantităţile industriale de material antiderapant care au trebuit aruncate pe străzile municipiului în ultimele două luni ridică mari probleme atât populaţiei, cât şi autorităţilor locale, aflate în imposibilitatea de a face ceva pentru curăţarea străzilor. Odată cu topirea zăpezilor şi oprirea, cel puţin pentru câteva zile, a ploilor, nori de praf au ajuns să acopere întreg oraşul.

Străzile, murdare

Problema imperativă de a se face curăţenie pe domeniul public a fost ridicată chiar şi în dezbaterea bugetului local, când Mircea Purcaru, reprezentantul Consiliului IMM-urilor, a adus în atenţia Municipalităţii faptul că „bugetul pentru străzi a crescut cu 28% faţă de 2002, iar la salubrizare avem un buget destul de mare, dar străzile sunt încă murdare”. 

1000 de tone de nisip

Răzvan Popa, directorul executiv al Direcţiei Tehnice a Primăriei, a subliniat că în această iarnă, în cadrul acţiunii de deszăpezire, pe străzile municipiului au fost aruncate nu mai puţin de 1.000 de tone de nisip, dar vremea nefavorabilă a dus la imposibilitatea de a curăţa drumurile. „Materialul antiderapant răspândit pe străzi nu poate fi ridicat în câteva zile. Dacă vremea o va permite, praful va fi aspirat”, a declarat Popa.

500.000 lei

Municipalitatea a estimat, în baza datelor de anul trecut, suma de bani necesară pentru deszăpezire. În buget, pe 2010, s-au prevăzut 500.000 de lei pentru deszăpezire.

S.B.21Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor