Îngrijitor la canalizare!

2Comentarii
Îngrijitor la canalizare!
ARAD – Primăria, dispusă să plătească peste 200.000 de lei pentru întreţinerea canalizării pluviale.

Primăria scoate la licitaţie întreţinerea şi reparaţiile la sistemul de canalizare pluvială din municipiu. Pentru execuţia tuturor lucrărilor pe care le solicită, municipalitatea pune la bătaie o sumă maximă de 215.685 lei. Câştigătorul licitaţiei va fi o firmă aleasă în funcţie de preţul ofertei, intervalul de timp pentru intervenţii, perioada de garanţie acordată şi sistemul propriu de asigurare a calităţii.

„În municipiul Arad, reţeaua de canalizare este construită în sistem separativ – canalizare menajeră şi pluvială, cu porţiuni restrânse de canalizare unitară, preluată de reţelele de canalizare menajeră. Apele pluviale din municipiulArad sunt canalizate în emisari existenţi: râul Mureş, canalul Mureşel, canalul Ţiganca, canalul Morilor, canalul Ier, canalele de desecare de la periferia municipiului şi canalul Sânleani”, se menţionează în documentaţia de licitaţie.

Intervenţie rapidă

Firma câştigătoare va avea sarcina ca, „în perioadele în care se înregistrează cantităţi mari de precipitaţii (…) se va efectua intervenţia rapidă pentru decolmatarea, curăţarea şi eventual vidanjarea gurilor de scurgere şi a suprafeţelor învecinate, pentru evacuarea apei pluviale. De asemenea, se va proceda la vidanjarea apei pluviale pe străzile ce nu deţin reţea de canalizare pluvială şi pe străzile cu risc mare de a fi inundate, aflate în vecinătatea unor canale pluviale deschise (canalul Morilor, canalul Ţiganca, canalul Mureşel)”.

Totodată, se impune şi intervenţia rapidă, în situaţii de urgenţă, între 30 – 60 minute, „pentru ca în cazul căderilor masive de precipitaţii să se evite inundarea carosabilului, trotuarelor, imobilelor, etc.”, caz în care exploatarea şi întreţinerea sistemului de canalizare pluvială se va realiza în regim permanent.

Înlocuirea capacelor

Înlocuirea capacelor de cămine şi/sau a grătarelor de scurgere furate, se va face într-un interval de maxim 24 de ore, în situaţiile în care se pune „în pericol sănătatea sau viaţa oamenilor”, cu semnalizarea prealabilă a zonei cu panouri de avertizare şi/sau de redirijare a circulaţiei rutiere.

Sistemul de canalizare pluvială a municipiului Arad cuprinde 174 de kilomeri de reţele colectoare de apă, 6.130 de guri de scurgere, respectiv, 3.833 de cămine de vizitare şi staţii de pompare existente în zona rezidenţială şi în zonele industriale.

 

taţii de pompare noi?

„În funcţie de eventualele necesităţi, beneficiarul va efectua noi investiţii pentru montarea şi a altor staţii de pompare, care vor fi incluse în obiectul contractului”, este una dintre solicitările Municipalităţii.

S.B.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor