Întâlnire cu Comedia

Întâlnire cu Comedia
ARAD – În acest weekend, astăzi şi mâine, Teatrul Clasic „Ioan Slavici” prezintă „Slugă la doi stăpâni”.

Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad a propus, pentru această săptămână, întâlniri atât cu dramaturgia contemporană, cât şi cu cea clasică.

După ce joi seara, în sala Studio, actriţele Adriana Ghiniţă, Liliana Balica şi Dorina Darie Peter au jucat în spectacolul „Totul despre femei”, de Miro Gavran, în regia lui Felix Crainicu, acelaşi lucru l-au făcut vineri, 8 februarie, şi actriţele Angela Petrean, Mariana Tofan şi Roxana Sabău care au jucat în cea de a doua variantă a spectacolului „Totul despre femei”. Au fost, de fapt, de două spectacole diferite, realizate după acelaşi text, marea calitate a piesei scrisă de croatul Miro Gavran fiind aceea că oferă un spaţiu extrem de generos de desfăşurare pentru actriţe, care au avut astfel ocazia să îşi pună în valoare întregul potenţial artistic.

După aceste două întâlniri cu creaţia teatrală contemporană, sâmbătă şi duminică  sunteţi invitaţi la o reîntoarcere la dramaturgia clasică, odată cu spectacolul „Slugă la doi stăpâni”, de Carlo Goldoni, pus în scenă de regizorul Laurian Oniga. În acest spectacol, regizorul a translat textul în primii ani ai secolului al XXI-lea, hanul imaginat de Goldoni fiind acum un hotel bun, cu personal de toate etniile, în rândurile căruia se află şi un român care nu se simte în largul său şi care ascultă cu sufletul îndoit emisiunile românofobe de la radio. Vă sună cunoscut? Cu siguranţă! În acest context, „Slugă la doi stăpâni” apare într-o lumină cu totul şi cu totul nouă, cu multe trimiteri la realitatea zilei de azi, cu farmec, umor şi nostalgie.

Aşadar,  Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad îşi aşteaptă publicul să vadă „Slugă la doi stăpâni” (sâmbătă şi duminică, în sala mare), cu începere, ca de obicei, de la ora 19.

V.F.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase