Întârzieri mari în cartiere

7Comentarii
Întârzieri mari în cartiere
ARAD – Pentru recuperare, se lucrază aproape continuu la canalizare şi la asfaltarea străzilor şi trotuarelor.

Locuitorii unor străzi din cartierul Bujac au avut surpriza (plăcută) să constate că muncitorii angajaţi în efectuarea lucrărilor de canalizare şi asfaltare a drumurilor lucrează şi în zilele de sâmbătă şi duminică.

Astfel, în weekendul trecut, pe unele străzi din cartierul amintit se lucra de zor la asfaltarea trotuarelor. „Iarna a fost mai lungă iar vremea nu a permis continuarea lucrărilor începute anul trecut. Acum constructorul trebuie să recupereze întârzierea, dacă nu vrea să plătească penalizări.

Într-adevăr, în Bujac e o mobilizare masivă de forţă de muncă, se lucrează în paralel în mai multe zone ale cartierului”, spune Răzvan Popa, director tehnic în cadrul Primăriei. Chiar dacă în Bujac se lucrează într-un ritm aproape continuu, locuitorii de aici sunt mai puţin norocoşi decât cei din Sânicolaul Mic, cartier care, potrivit reprezentantului Primăriei, va fi primul ce va scăpa de coşmarul lucrărilor de canalizare şi asfaltare.

Şi asta nu datorită dimensiunii mai mici (comparativ cu celelalte două cartiere), ci datorită condiţiilor geo-tehnice, care au făcut mai facilă executarea lucrărilor. „Aici lucrările sunt într-o fază destul de avansată. În ceea ce priveşte canalizarea, e realizată într-o proporţie de 95%, iar drumurile, 50%. Mai rău stă Gaiul, unde ambele lucrări sunt realizate cam 40%. În Bujac există un decalaj mare între canalizare, care e executată într-un procent de peste 80% şi asfaltarea drumurilor, care se ridică la doar 15%”, mai spune Răzvan Popa.

Conservarea şantierelor pe perioada iernii a dus la întârzierea lucrărilor. Reluarea acestora le-a redat oamenilor speranţa că în câteva luni vor putea circula – cu maşina sau pe jos – fără a se împotmoli în noroiul de care au avut parte anul trecut. Totuşi, lucrările – cu o complexitate ridicată, în multe zone – încă reprezintă un deranj pentru arădenii din cele trei cartiere, multe străzi fiind închise, oamenii neputând circula cu maşinile. Cele mai multe străzi sunt decapate şi aşteaptă să fie umplute cu piatră şi, în final, să fie asfaltate.

Proiect de 70 de milioane de euro

Proiectul de reabilitare a cartierelor Gai, Bujac, Sânicolaul Mic – ce presupune introducerea canalizării menajere şi pluviale, staţii de pompare, bazine de retenţie şi asfaltarea tuturor străzilor – demarat în urmă cu aproape doi ani şi preconizat a fi finalizat la sfârşitul acestui an, are o valoare de aproximativ 70 de milioane de euro, din care peste 47 milioane finanţate de Banca Mondială împreună cu Guvernul României şi mai bine de 23 milioane euro, co-finanţare de la PrimăriaMunicipiuluiArad. Prin acest proiect, 22 de străzi din Sânicolaul Mic, 58 din Gai şi 72 din Bujac (cu o lungime totală de 84 de kilometri, 426.000 de metri pătraţi de carosabil şi 350.000 de metri pătraţi de trotuare) vor avea reţele de canalizare şi vor fi asfaltate.

JA – G.K.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor