Învaţă în casele altora

2Comentarii
Învaţă în casele altora
ARAD – Pentru patru şcoli şi şapte grădiniţe din municipiu Primăria Arad plătesc chirie proprietarilor clădirilor.

Două şcoli generale, două licee şi nu mai puţin de şapte grădiniţe sunt unităţi de învăţământ care funcţionează în clădiri retrocedate foştilor proprietari. În prezent pentru acestea Primăria Arad plăteşte chirie proprietarilor, nivelul chiriei pe mp construit şi pe mp de teren fiind stabilit prin HG 343/2007. Din fericire, nici unul dintre aceşti proprietari (în general, parohii bisericeşti) nu a solicitat evacuarea. Dintre acestea, într-un singur caz a fost decisă comasarea cu o altă unitate de învăţământ, decizie care rezolvă parţial problema.

Cine sunt chiriaşii?

E vorba de Liceul German (2 imobile pe Calea Timişorii), Liceul Csiky Gergely (str. Vârful cu dor), Şcoala Generală  nr. 1 (pe str. Episcopiei) şi Şcoala Generală 2 (imobilul mare de pe str. Paul Chinezul), pe lângă Grădiniţele PP2, PN 11, PN15, PN17, PN 26, PN 23 (a fost desfinţată), PN 24, conform datelor furnizate de Primăria Arad. În cazul Liceului German a fost decisă comasarea cu Şcoala Generală nr. 20, ceea ce ar putea duce la eliberarea unui corp de clădire. „Cred că ne vom putea restrânge dintr-o clădire, cea de la numărul 77, o dată cu comasarea cu Generală  20 şi să sperăm că va fi mai bine”, declară directorul liceului, prof. Michael Szellner.

Intenţii bune…

Pe de altă parte, clădirea şcolii generale ar necesita şi ea nişte reparaţii capitale pentru ca procesul de învăţământ să fie desfăşurat în bune condiţii. Cazul Şcolii Generale 2 ar fi mai simplu dacă ar fi finalizate lucrările de reparaţii ale celei de a doua clădiri, cea de pe strada Ciocârliei, mai ales că în acestă vară expiră şi contractul cu proprietarul actualei clădiri. Pe hârtie, lucrările ar fi trebuit terminate în 2008,  dar deocamdată stagnează.

În cazul şcolii de pe Mărăşeţti, Generală 1, a fost făcut un acord verbal cu Colegiul Naţional „Ghiba Birta” în eventualitatea unei posibile comasări, dar totul este doar la nivel de discuţii.

Valoarea chiriei

Suprafaţa construită – între 1,5 (peste 5000 mp) -7 lei (sub 300mp)/mp

Teren – între 1(este 10 000 mp)-2,5 lei (sub 2000mp)/mp

M.A.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor