Învăţare prin joc

Învăţare prin joc
LIPOVA – Copiii sunt angrenaţi în mod plăcut, prin joc, în diferite situaţii cu rezonanţă instructiv-educativă.

Clasa I D de la Grupul Şcolar „Atanasie Marienescu” Lipova a debutat cu un număr de 18 elevi proveniţi din medii diferite şi de la grădiniţe diferite. Învăţătoarea Florentina Todea a reuşit în scurt timp să facă din ei adevăraţi colegi şi prieteni. După prima lună de şcoală, toţi copii s-au adaptat foarte bine la programul şi la activităţile şcolare. Cu delicateţe şi înţelegere, doamna învăţătoare foloseşte jocul ca suport pentru multe din demersurile didactice. În acest mod copiii sunt angrenaţi în mod plăcut, prin joc, în diferite situaţii cu rezonanţă instructiv-educativă.

„Se joacă învăţând şi învaţă jucându-se. Totuşi, mi-au demonstrat de curând o maturizare incontestabilă şi o responsabilitate surprinzătoare la nişte copii de clasa I, pentru că şi-au ales ca disciplină opţională «Educaţia pentru sănătate», fapt ce m-a bucurat mult” ne spune cu mândrie învăţătoarea Florentina Todea.

Acum, împreună cu învăţătoarea lor, se pregătesc să întâmpine cum se cuvine sărbătoarea Crăciunului şi se gândesc că, dacă au fost cuminţi, vor primi un cadou frumos de la Moş. Poate cel mai frumos dar e însă vacanţa de iarnă pe care toţi o aşteaptă cu nerăbdare iar dacă va fi cu zăpadă ar fi şi mai minunat. Deşi gândurile lor se îndreaptă acum spre astfel de vise, i-am rugat să ne spună un vis mai îndepărtat: ce ar dori să fie în viaţă. Şi, după cum vedeţi, s-au gândit şi la asta.

D.O.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !