2,1 milioane lei despăgubiri după inundații

De Andreea Pintea
2,1 milioane lei despăgubiri după inundații
© Inundaţiile au făcut ravagii FOTO: JA
Guvernul a alocat peste două milioane de lei pentru refacerea infrastructurii afectate de inundațiile din 15 UAT-uri.

2.115.000 lei pentru 15 unități administrativ-teritoriale din județul Arad ce au fost afectate de calamități naturale în acest an au fost alocate de către Fondul de intervenție. Alocarea s-a făcut prin H.G. nr. 698, aprobată în ședința din 17 septembrie și publicată în Monitorul Oficial cu numărul 759 din 18 septembrie 2019.

Defalcat pe localități

Sumele alocate vor fi folosite pentru refacerea infrastructurii de drum (poduri, podețe, punți pietonale) afectată de inundații, fiind repartizate astfel: Bârzava: 635 mii lei pentru refacerea a șase poduri sau podețe în centrul de comună și satele aparținătoare Lalașinț, Groșii Noi și Bătuța; Conop: 138 mii lei pentru refacerea a șase punți pietonale și a unui pod în centrul de comună; Vărădia de Mureș: 10 mii lei pentru refacerea unui pod în satul Stejar; Săvârșin: 14 mii lei pentru refacerea a zece podețe în satul Hălăliș; Bata: 230 mii lei pentru refacerea a două poduri și a unui podeț în centrul de comună și satul Bacăul de Mijloc; Petriș: 15 mii lei pentru refacerea unui pod în centrul de comună; Hășmaș: 45 mii lei pentru refacerea unui pod din satul Clit; Beliu: 5 mii lei pentru refacerea unui podeț în centrul de comună; Bârsa: 400 mii lei pentru refacerea unei punți pietonale din centrul de comună; Gurahonț: 5 mii lei pentru refacerea unor podețe din satul Honțișor; Hălmăgel: 401 mii lei pentru refacerea unor podețe din satele Luncșoara, Țohești și din cătunele Codrinești și Vojdogi; Craiva: 37 mii lei pentru refacerea a două podețe și a unui pod din satele Mărăuș, Stoinești și Ciuntești; Pleșcuța: 45 mii lei pentru refacerea a trei podețe din satele Tălagiu, Dumbrava și Rostoci; Dezna: 75 mii lei pentru refacerea a trei podețe din centrul de comună și satul Laz; Moneasa: 60 mii lei pentru refacerea a trei poduri din centrul de comună.

Rapoarte de evaluare

„Imediat după producerea inundațiilor ce au afectat aceste localități am format echipele de evaluare a pagubelor pentru a putea obține de la Guvern fondurile necesare reabilitării infrastructurii afectate. Iată că Guvernul a alocat sumele necesare refacerii acestor poduri, podețe sau punți pietonale, toate fiind căi de acces importante spre locuințele oamenilor, terenuri cultivate ori pășuni”, a declarat prefectul județului Arad, Florentina Horgea.

La rândul său, președintele CJA, Iustin Cionca, a menționat: „Am insistat pentru despăgubirea rapidă a arădenilor, fie că este vorba de instituţii publice, fie că este vorba de persoane fizice. Sumele alocate de Guvern nu sunt mari dar acoperă o parte din nevoi şi se adaugă investiţiilor realizate de Consiliul Judeţean Arad pentru înlăturarea efectelor inundaţiilor”.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !