220 de coduri meteo emise pentru județul Arad

De Ioana Costas
220 de coduri meteo emise pentru județul Arad
© Au fost emise coduri pentru furtuni Foto: V.O.
220 de coduri care anunțau vreme extremă au fost emise pe parcursul anului 2017 în județul Arad.

S-au transmis 220 de coduri care avertizau în legătură cu vremea extremă ce urma să vină, fie că a fost vorba de furtună, inundații, ninsoare sau temperaturi extreme. Codurile au transmise de Centrul Operațional al ISU. Acesta, prin compartimentul Monitorizare Situaţii de Urgenţă şi Dispecerat, a recepţionat şi transmis 220 de mesaje codificate hidro-meteo, din care 187 cod galben, 32 cod portocaliu, respectiv 1 cod roșu de caniculă. Totodată, au mai fost transmise 66.000 de mesaje prin dispeceratul unității, pentru înştiinţarea comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă şi factorilor de decizie de la nivelul instituţiilor publice. Ce se întâmplă după emiterea acestor avertizări? Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad „în baza acestor avertizări au avut loc ședințe de comitet județean și s-au întocmit planuri de acțiune cu factorii implicați. Ca urmare a manifestării fenomenelor meteo periculoase, prin ordinul prefectului, s-a dispus instituirea permanenţei la toate Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă de pe raza judeţului Arad”. Astfel, la nivel județean, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a desfăşurat anul trecut 12 şedinţe extraordinare şi trei şedinţe ordinare, fiind emise 12 ordine de prefect și 10 hotărâri ale Comitetului județean pentru situații de urgență, care au fost distribuite celor implicați. „Amintim faptul că prin ordin de prefect au fost constituite comisii de stabilire a pagubelor ca urmare a manifestărilor fenomenelor meteo periculoase pe raza județului Arad, activitate la care au luat parte ofițeri din centrul operațional și s-a concretizat prin evaluări la fața locului și întocmiri de procese verbale de constatare”, au precizat cei de la ISU Arad.

De asemenea, începând cu luna august a anului 2017, sunt executate lunar exerciții de alarmare publică, iar „concluziile exercițiilor de alarmare publică sunt supuse avizării Președintelui comitetului județean pentru situații de urgență și transmise către toate unitățile administrativ teritoriale”.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !