23 de oficiali germani vin, vineri, la Arad

De Diana Dutu
7Comentarii
23 de oficiali germani vin, vineri, la Arad
Sunt experţi în transport şi urbanism şi fac un popas de o zi în oraşul nostru, după care îşi continuă călătoria cu trenul pe axa „Orient East Med”.

În drumul lor spre Pireu – parcurs cu trenul pe noua axă prioritară transeuropeană „Orient East Med” – 23 de oficiali germani se opresc, vineri, la Arad. E vorba de o delegaţie de 23 de persoane formată din experţi în transport şi urbanism din guvernul şi parlamentul landului Berlin şi din Federaţia Transportatorilor Germani, aflată sub conducerea secretarului de stat pentru transport din senatul Berlinului, Christian Gaebler. Acesta este, printre altele, şi preşedintele consiliului de conducere al uneia dintre cele mai mari reţele de transport din Germania (Reţeaua Regională Berlin Brandenburg).

La Arad, delegaţia germană va avea o întrevedere la Primăria Municipiului Arad, după care va vizita firma Astra Rail Industries. În timpul unei cine de lucru, oficialii germani vor avea posibilitatea de a face cunoştinţă cu reprezentanţi ai minorităţii germane, ai Asociaţiei Economice Româno-Germane Arad şi ai Clubului Economic German „Banat”.

Călătorie de studiu

Călătoria oficialilor germani pe axa „Orient East Med” a început la Berlin şi a continuat cu Budapesta şi Arad, după care urmează Timişoara, Vidin, Sofia, Atena şi Pireu (cu joncţiune spre Istanbul). Nemţii vor pleca din oraşul nostru sâmbătă, 2 aprilie, cu „Seridica-Express” prin Timişoara, după care călătoria continuă peste podul nou construit de la Dunăre la Vidin spre Bulgaria şi pe urmă în Grecia.

„Delegaţia din Berlin doreşte să-şi facă o impresie despre realitatea existentă pe teren a infrastructurii feroviare, dar să şi înnoade primele legături cu oraşele aflate de-a lungul acestui coridor, precum şi a oraşelor mari aflate în imediata apropiere a coridorului” – se arată într-un comunicat al Consulatului Germaniei la Timişoara.

Impuls spre modernizare

Stabilită de către Uniunea Europeană drept axă prioritară transeuropeană, „Orient East Med” va genera un impuls economic care să conducă la modernizarea infrastructurii şinelor, dezvoltarea reţelelor de logistică, promovarea turismului şi schimbul de experienţă între oraşele aflate de-a lungul axei. Până în 2030 se doreşte modernizarea infrastructurii liniilor de cale ferată între Berlin–Arad şi Atena–Istanbul prin dublarea lor cu linii pentru viteze de circulaţie de minim 160 km/h. Astfel, de la Arad la Budapesta s-ar putea ajunge cu trenuri Intercity în mai puţin de două ore.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor