25 de ani în slujba salvării de vieți!

De Ioana Costas
1Comentariu
25 de ani în slujba salvării de vieți!
© FOTO: I.C.
Secția de Pompieri Bârzava a sărbătorit 25 de ani de la înființare! 25 de ani în care pompierii de aici au salvat nenumărate vieți.

Au intervenit pe ploaie, pe vânt, pe ninsoare, iarnă sau vară. Și nu e puțin lucru să ai în „grijă” toată Valea Mureșului. Practic, Secția de Pompieri Bârzava și Garda 2 de Intervenție Birchiș – aflată în subordinea Secției Bârzava – au în „aria de lucru” aproape toată Valea Mureșului. Vorbim de un oraș și 9 comune ce se întind pe 150 de kilometri pătrați și de un număr de aproximativ 26.000 de locuitori. Vineri, pompierii de la Bârzava au sărbătorit 25 de ani de când Secția și-a început activitatea, de când sunt în slujba cetățenilor. S-au ținut discursuri – la festivități participând și prefectul Aradului, Florentina Horgea – s-a mulțumit, s-a defilat, s-a prezentat tehnica din dotare și s-au acordat diplome de recunoaștere a meritelor.

De la un comandant la altul

De la un comandat la altul, Secția Bârzava a cunoscut îmbunătățiri majore și constante. Clădirea care adăpostește dispeceratul, dormitoarele, garajele, sala de mese, vestiarele a fost modernizată de la un comandant la altul, fiecare dintre ei aducându-și aportul la ceea ce este astăzi Secția de Pompieri Bârzava.

Și totul se datorează lt. maj Gherman Valer, lt. maj. Berche Florin, căpitanului Mondea Adrian, lt. Turcuș Cosmin și lt. Gârbău Cristian, cei cinci comandanți pe care i-a avut Secția de Pompieri Bârzava de la înființare, din anul 1992.

Unitate a trupelor de securitate

Clădirea în care se află astăzi Secția de Pompieri Bârzava a fost, în trecut, unitate a trupelor de securitate,. „Clădirea datează din anul 1933, când a intrat în posesia structurii de securitate Timiș, până în anul 1990 când s-a înființat plutonul 4 al Detașamentului de Pompieri Arad. Din 1990 până în 1992 s-a asigurat doar paza, iar din 1992, după cum știți, s-a înființat compania de pompieri Bârzava. Din anul 2000 am primit și descarcerarea pentru accidente rutiere, iar din anul 2008 s-a înființat și un modul SMURD. Pe scurt aceasta este istoria unității”, a povestit maiorul Renich Valentin, actualul comandant al Secției de Pompieri Bârzava. În anul 1992, Secția de Pompieri Bârzava șia început „rondul” cu trei autospeciale de stingere și deservea raioul pe care îl deservește și astăzi.

Cea mai modernă Gardă de Intervenție

În anul 2010, clădirea Gărzii de Intervenție nr. 2 Birchiș, aflată în subordinea Secției Bârzava, avea să fie cea mai modernă Gardă de Intervenție din țară. Clădirea care adăpostește garajele, dispeceratul, dormitoarele, sala de mese, sala de pregătire și cea de recreere a fost ridicată de la zero, iar acum este condusă de lt. Gabriel Ispas, locțiitorul comandantului Secției Bârzava.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor