29 de funcții vacante, 95 de înscriși

De Eugen Rogojan
29 de funcții vacante, 95 de înscriși
Este vorba despre cele 29 de funcții vacante sau temporar vacante din cadrul Inspectoratelor Școlare Generale.

Sunt vacante 14 funcții de inspector școlar general în inspectoratele școlare din județele Arad, Brăila, Buzău, Caraș-Severin, Călărași, Constanța, Ialomița, Ilfov, Mehedinți, Mureș, Olt, Sibiu, Tulcea și Vrancea, iar cea de la IȘJ Brașov este temporar vacantă.

20 de județe

Sunt vacante funcții în 20 de județe ale țării, în condiţiile în care, pe lângă cele menționate mai sus, fiind vacante și 12 funcții de inspector școlar județean adjunct în Alba, Arad, Botoșani, Gorj, Giurgiu, Harghita, Mureș, Teleorman, Tulcea și Vrancea – câte una în fiecare, iar în cadrul IȘJ Olt două funcții de inspector școlar județean adjunct. De asemenea, este temporar vacantă câte o funcție de inspector școlar general adjunct la IȘJ Sălaj și la cel al Municipiului București.

Gradul I sau doctori

În total, pentru cele 29 de funcții vacante, s-au înscris 95 de cadre didactice, în urma apelului lansat de Ministerul Educației Naționale. În conformitate cu Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, aceste funcții pot fi ocupate de cadrele didactice care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții: sunt titulare în învățământ, au absolvit studii universitare cu diplomă de licență, au gradul didactic I sau titlul științific de doctor și sunt membre ale corpului național de experți în management educațional.

Săptămâna aceasta

Reprezentanții Biroului de Presă al Ministerului Educației Naționale au declarat pentru Jurnal Arădean/ aradon.ro că „numele celor care s-au înscris pentru a ocupa funcțiile vacante de la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Arad vor fi aflate în decursul săptămânii 28 august-3 septembrie, după ce toate înscrierile vor fi verificate.”

Contextul

Ministerul Educaţiei a revocat din funcţie, vinerea trecută, pe 18 august, şefii a 13 inspectorate şcolare. Ministerul a explicat că decizia a fost luată după ce au fost efectuate mai multe controale la inspectoratele şcolare din toată ţara. Unii dintre cei demişi au anunțat că vor da în judecată instituţia.

Și Mladin contestă

Contactat telefonic, Claudius Mladin, șeful demis al Inspectoratului Școlar Județean Arad, a declarat pe data de 21 august 2017 pentru Jurnal Arădean/ aradon.ro că își rezervă „dreptul de a acționa în instanță Ordinul de Ministru și notificarea ce a venit în cursul serii de vineri (18 august 2017 – n.red.), la ora 22:22. În cursul zilei de astăzi (luni, 21 august 2017 – n.red.) am primit și pe adresa oficială a Inspectoratului Ordinul de Ministru și notificarea cu număr de înregistrare la Inspectoratul Școlar. Asta înseamnă că am fost informat și notificat oficial, eu fiind în concediu. Voi depune o contestație în cursul acestei săptămâni și voi continua demersurile pentru a contesta Ordinul de Ministru. Mai multe nu comentez, ci, repet, îmi rezerv dreptul de a contesta în instanță decizia”.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !