3.500 de muncitori cu ziua în Arad

De Andreea Pintea
3.500 de muncitori cu ziua în Arad
140 de firme arădene au raportat în acest an că folosesc zilieri. Numărul lor depășește 3.500.

Muncile din agricultură, silvicultură sau comerțul cu animalele se fac mai ușor prin intermediul zilierilor. În Arad, de la începutul acestui an, 140 de firme au raportat către Inspectoratul Teritorial de Muncă, încheierea de convenții cu zilieri. În muncile prestate au fost implicați peste 3.500 de muncitori cu ziua.
Principalele domenii de activitate în care au fost utilizați zilierii sunt: agricultura, silvicultura, comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii și activități de alimentație (catering) pentru evenimente. „ITM Arad monitorizează în permanență societățile care utilizează munca zilierilor, desfășurând astfel de acţiuni şi în perioada următoare, iar acolo unde se va constata faptul că agenţii economici nu respectă prevederile legislaţiei muncii în vigoare, se vor aplica sancţiuni contravenţionale şi, în acelaşi timp, se vor trasa măsuri şi termene concrete de remediere a deficienţelor”, a punctat inspector șef ITM Arad, Ecaterina Isac.
Trebuie precizat că zilierii își pot desfășura activitatea doar în activități necalificate, cu caracter ocazional și numai în domeniile prevăzute de legislație. „Articolul 13 din Legea 52/2011 arată clar modul în care pot fi folosiți zilierii. Beneficiarul care foloseşte zilieri pentru alte activităţi decât cele expres reglementate lege este sancţionat cu amendă de la 10.000 la 20.000 lei”, a mai punctat inspector șef Ecaterina Isac.

Taguri: , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !