300 de locuri libere în liceele arădene

De Eugen Rogojan
Reactualizat la:
300 de locuri libere în liceele arădene
În urma repartizării computerizate în învățământul liceal de stat, la nivelul județului Arad au rămas 317 locuri libere.

Cele mai multe locuri rămase neocupate în urma repartizării absolvenților clasei a VIII-a sunt la Liceul Tehnologic „Sava Brancovici” Ineu, specializarea Electrică, unde din 28 de locuri, doar șase au fost ocupate. Aceeași situație și la „Stefan Hell”, în Sântana, la specializarea Mecanică. 20 de locuri libere au rămas și la „Henri Coandă” Arad, specializarea Mecanică, unde din 28 de locuri au fost ocupate doar opt.

Limba maternă, fără elevi

Liceul Teoretic „A.M.Guttenbrunn” Arad duce și el lipsă de elevi, la clasa de Filologie cu limba germană matern unde din 28 de locuri au fost ocupate doar zece. Și la celelalte licee din județ ce au altă limbă de predare decât româna se simte lipsa copiilor.

Clasa de Științe Sociale cu predare în limba slovacă a Liceului Teoretic „Jozef Gregor Tajovsky” din Nădlac a atras doar 11 elevi, 17 dintre cele 28 de locuri disponibile rămânând neocupate. În cazul specializării Turism și alimentație cu predare în limba maghiară, în cadrul Colegiului „Csiky Gergely” Arad, 11 dintre cele 28 de locuri puse la dispoziție au rămas libere.

31 de licee

În total, 31 de licee din județul Arad au încă locuri disponibile pentru absolvenții de clasa a VIII-a. Un număr de 317 locuri au rămas neocupate în urma Repartizării computerizate în învățământul liceal de stat. A doua etapă de repartizare se va desfășura pe data de 24 iulie.

Din 11 județe, la Arad

15 elevi care au absolvit clasa a VIII-a în alte județe s-au înscris la liceu în județul Arad. Cei 15 elevi provin din Dăbuleni, Predești (Dolj), Tilișca (Sibiu), Băicoi (Prahova), Vatra Dornei, Saru Dornei (Suceava), Fântânele (Iași), Timișoara (Timiș), Brad, Petrila (Hunedoara), Cezieni (Olt), Răchițele (Cluj), Săveni (Botoșani) și București.

Nouă dintre aceștia au fost admiși la licee din municipiul Arad, în timp ce ceilalți șase s-au înscris la liceele din Săvârșin, Ineu, Lipova și Sebiș.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !