31 de proiecte culturale, finanțate în Sesiunea a II-a

De Eugen Rogojan
31 de proiecte culturale, finanțate în Sesiunea a II-a
Centrul Municipal de Cultură Arad a afișat rezultatele sesiunii a II-a de finanțări nerambursabile și pentru secțiunea Cultură.

Au fost depuse în total 39 de proiecte, din care 31 au reușit să obțină finanțări, celelalte fiind excluse fie din cauza punctajului prea mic, fie din cauza unor neconformități cu ghidul de aplicare.

S-au cerut aproape 1,8 milioane de lei de către asociațiile din Arad, înscă Centrul Municipal de Cultură a aprobat aproximativ jumătate din sumele necesare implementării proiectelor depuse.

Cea mai mare sumă a fost primită de „Picnic Festiaval 2017”, ce se va desfășura în cadrul Zilelor Aradului 2017. Acesta a fost depus de către Asociația Centrul de Excelență Arad și a primit suma de 132.000 lei din totalul de 144.500 lei ceruți. Și „Porthart – Workshop, conferințe și tipărire volum – artă contemporană”, proiect depus de Grupul pentru Management și Mediere Culturală (GMMC), a primit suma de 125.000 lei din 172.100 ceruți.

Organizația Noua Acropolă din România, Filiala Arad, a obținut cea mai mică finanțare din cadrul ultimelor sesiuni – suma de 250 de lei. Banii au fost primiți pentru proiectul „Conferințe Tematice Toamnă-Iarnă 2017”.

De menționat sunt și proiectele „Noaptea Albă a Galeriilor de Artă” (GMMC) și cel depus de Kamaraszinhaz Arad. Primul se va desfășura în cadrul Zilelor Aradului de anul acesta și a fost finanțat cu 50.000 lei. Cel al Teatrului Maghiar de Cameră Arad – Kamaraszinhaz Arad, a fost finanțat cu 45.000 de lei, bani ce vor fi folosiți pentru punerea în scenă a spectacolelor „Cartea bătrânilor” de Szilaghi Domokos și „Notițe/Notesz” de Rodnoti Miklos.

Printre proeictele finanțate se regăsesc și „Sărbătoarea Fanfarelor la Arad” (31.000 lei), „ABC la Bazin” (50.000 lei) și „Tabăra de Creație a Tinerilor Scriitori, ediția 2017” (8.000 lei).0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !