3,3 milioane pentru reabilitarea Liceului Maghiar

De Eugen Rogojan
1Comentariu
3,3 milioane pentru reabilitarea Liceului Maghiar
Primăria va plăti peste 3,3 milioane de lei din bugetul local pentru reabilitarea clădirii Colegiului „Csiky Gergely” din municipiu.

ARAD. Clădirea de pe strada Vârful cu Dor se află într-o stare de degradare accentuată, atât la interior, cât și la exterior, marea problemă fiind la nivelul subsolului, unde sunt amenajate săli de clasă, ateliere și sala de sport a instituției. Pe lângă reabilitarea clădirii, primăria vrea să schimbe și instalațiile, depășite deja din punct de vedere tehnic. Colegiul este deservit de clădirea principală – construită la începutul secolului trecut – și un corp nou de clădire – construit la începutul anilor 2000, legat de clădirea principală printr-o pasarelă aflată la etaj. De asemenea, instituție dispune și de un atelier.

Reabilitare totală

Prin lucrările pe care vor să le realizeze, cei din Primărie își propun să reabiliteze corpurile de clădire și să schimbe instalația electrică învechită, instalația sanitară și instalația termică. Acestea două din urmă nu vor fi modificate și în corpul nou de clădire, construit în urmă cu aproximativ două decenii.

În ceea ce privește reabilitarea, pe scurt, clădirea va fi izolată termic pe partea de interior, se va ignifuga șarpanta, se va reface scara de acces în pod, se vor reface elementele de tinichigerie, se schimbă ferestrele de lemn și PVC cu unele noi, ce respectă modelul tâmplăriei originale, se vor reabilita grupurile sanitare și va fi amenajat grup sanitar pentru persoane cu dizabilități. În exterior, unde există polistiren, acesta va fi demontat, urmând a fi refăcută tencuiala și zugrăvirea clădirii în totalitate, pentru un aspect unitar. Între timp, la interior vor fi refăcuți toți pereții, în unele locuri va fi schimbată pardoseala, iar unele uși interioare vor fi schimbate cu tâmplărie nouă.

Modificări în curte

Și curtea va suferi modificări, urmând să fie schimbat gardul perimetral din spatele liceului și refăcut cel dinspre strada Vârful cu Dor. În zona terenurilor de sport vor fi montate garduri metalice înalte, pentru protecție.
Maximum un an

Lucrarea va dura maximum 12 luni de la semnarea ordinului de începere a lucrărilor și va costa nu mai mult de 3.379.865 RON. Câștigătoare va fi oferta cu prețul cel mai mic, de menționat fiind faptul că, pentru a participa la licitație, operatorii economici vor fi nevoiți să facă dovada executării unei lucrări similare sau identice în ultimii cinci ani. Data limită pentru depunerea ofertelor prin Sistemul Electronic de Achiziții Publice este 5 noiembrie 2019.

Taguri: , ,


1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor